Kılıçdaroğlu: Ekmeleddin'i tercih ederek risk aldım

Kılıçdaroğlu: Ekmeleddin'i tercih ederek risk aldım

CHP lideri, "Eğer bir aday belirlenmişse ve bu adayın kimliği üzerinde bir kuşkumuz yoksa ikinci bir adayın belirlenmesi CHP'de olmaz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP ve CHP'nin çatı aday olarak açıkladığı Ekmeleddin İhsanoğlu için partisinden yükselen eleştirilerin olabileceğini kaydederek, ikinci bir adaya asla izin veremeyeceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'ndan net açıklamalar;

RİSK ALDIM

"Bir risk üstlendiğim doğru. Riski üstlendim mi? üstlendim. Ben bir liderim, bir parti yönetiyorum. Eğer bir lider, risk üstlenmezse sorunu var demektir. Fakat riski nasıl üstlendim? Ülkenin geleceği için üstlendim. Cumhurbaşkanı adayını belirlerken, bir partinin çıkarlarını ya da kendi partimin, benim çıkarlarımı öne alıp, aday belirlersem bu doğru olmaz.

Ülkenin çıkarları her şeyin üstündedir. Benim çıkarlarımın da üstündedir. Ben ülkemi seviyorum. Ülkemin bir maceraya sürüklenmesini istemiyorum. Bir rejim değişikliğini istemiyorum, parlamenter sisteme, demokratik, laik, sosyal, hukuk sistemine inanmış, az konuşan, mütevazı bir aday istedik. Bu adayımızı belirlerken de, toplumun sağından solundan ortasından herkesin kucaklayacağı bir aday olmalıydı. Bu adaya herkes oyunu verebilmeli.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.