Kılıçdaroğlu: Elimizden ne geliyorsa yapacağız

Kılıçdaroğlu: Elimizden ne geliyorsa yapacağız

CHP'nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki il başkanları, Kılıçdaroğlu başkanlığında parti Genel Merkezi'nde toplandı.

Bölgedeki son durumun ele alındığı toplantıda, Kılıçdaroğlu, partisinin il ve ilçe başkanlarını tek tek dinledi, not aldı.

"ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu, örgüte “Karamsar olmayın, elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye seslendi. Toplatıda, MYK üyeleri ile milletvekilleri de yer aldı.

"HENDEKLERİN KAPATILMASI KONUSUNDA BASKICI OLACAĞIZ"

Toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulunan CHP Genel Başkan YardımcısıSezgin Tanrıkulu, Türkiye’nin yakın tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden geçtiğini ifade ederek, insani dramlar yaşandığını söyledi. Tanrıkulu, il ve ilçe yöneticilerinin bölgeye yapılacak bir heyet ziyareti talebinin sorulması üzerine şöyle konuştu:

“Biz gerçekten de sonuç almaya odaklı ve bu durumu sonlandırma odaklı tutum almak arzusundayız. Bunun için tabii ki bölgeye gideceğiz, yurttaşlarımızla görüşeceğiz. Zarar görmüş yurttaşlarımızla görüşeceğiz, barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması konusunda baskıcı olacağız. Yeni demokratik bir sürecin parlamentoda oluşması için üzerimize düşeni yapacağız ama bugüne kadar gittik, gitmekle de sorunun çözülmeyeceği ortada. Bizim Ankara’yı, parlamentoyu merkez alan, burada bir zeminin başlamasına yarayacak bir süreci başlatmamız lazım. AKP ile HDP arasında, AKP ile MHP arasında bir bağ yok maalesef şu anda. Yine CHP’ye büyük bir sorumluluk düşüyor.

CHP, hem önerdiği yöntemle, hem de siyasi partilerle ilişkileri bakımından bu süreci başlatan bir konumdadır. Her geçen gün mesafe açılmaktadır. Sorun derinleşmektedir. Parlamentonun bu dönemin başlangıcı bakımından yeniden umut olacağını, çözüm konusunda adam atacağını yurttaşlarımıza göstermemiz lazım. Kendi önceliklerimizi bir tarafa bırakarak, parlamento çatısı altında çalışmayı geciktirmeden başlatmalıyız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.