Kılıçdaroğlu heykel açılışı yaptı

Kılıçdaroğlu heykel açılışı yaptı

Atatürk ve İnönü Anıtı'nın açılışına yapan CHP Lideri, açılan heykellerin önemine dikkat çekti.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi tarafından 9 Eylül Kuruluş Parkı’na yapılan Atatürk ve İnönü Anıtı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa, CHP eski genel başkanları Deniz Baykal, Hikmet Çetin ve Altan Öymen ile CHP yöneticileri, CHP Milletvekilleri ve Rahşan Ecevit de katıldı.

Kılıçdaroğlu heykel açılışı yaptı

"BU SADECE BİR HEYKEL DEĞİL"

Anıtın açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, "Sayın Genel Başkanlarım, bir heykeli açacağız ama bu sadece bir heykel değil. Cumhuriyetimizi kuran ve bize yaşatılması için görev veren iki insanın heykeli. Onlara minnet borçluyuz, şükran borçluyuz. Üniversite yıllarımda nüfus cüzdanıma Atatürk’ün bir sözcüğünü yazmıştım, bir cümlesini, “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diye. Evet, özgürlük ve bağımsızlığa çok ihtiyaç duyduğumuz bir günde bu heykeli açıyoruz. Hepinize saygılar sunuyorum." dedi.

Kılıçdaroğlu heykel açılışı yaptı

Kılıçdaroğlu heykel açılışı yaptı

7 GENEL BAŞKAN

Deniz Baykal'ın istifasıyla 2010 yılından beri genel başkanlığını Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı CHP'de bugüne kadar 7 genel başkan görev yaptı. Vekil olarak görev alanlar hariç CHP'de, Genel Başkanlık koltuğuna Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Hikmet Çetin, Altan Öymen, Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu oturdu.

53 KURULTAY

CHP, bugüne kadar 35'i olağan, 18'i de olağanüstü olmak üzere 53 kurultay gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.