Kılıçdaroğlu: Sen de Irak toprağını işgal ediyorsun

Kılıçdaroğlu: Sen de Irak toprağını işgal ediyorsun

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında hükümeti eleştirdi.

Irak'ın Başika bölgesindeki Türk askerinin bir bölümünün çekilmesini değerlendirenCHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Rus televizyonuna 'Türkiye'nin terör örgütü IŞİD'e yardımda bulundu' diyen vekilini kınamak yerine hükümeti eleştirdi.

SEN DE IRAK TOPRAĞINI İŞGAL EDİYORSUN

Kılıçdaroğlu, Türk askerinin Musul'a gönderilmesi hakkında hükümetin tutumunu eleştirirken, "'Onlardan mı izin alacağız gideriz' diyorlar, e sen Rus uçağını neden düşürdün? Sen de Irak toprağını işgal ediyorsun. Araya bir sürü insan girdi ve Türkiye geri çekildi. Türkiye'nin onuruyla oynama yetkisini size kim verdi?" dedi.

"Devlet yönetmek bu kadar kolay, ucuz mu? Devleti ahlakla, bilgiyle, adaletle, hukukla yöneteceksiniz. Irak'a nasıl asker gönderiyorsun? Niye gittin, neden geri çekildin? Önceden heyetin gitmesi gerekirken, sonradan gönderdiler. Mutabakat sağlandıysa neden geri çekiliyorsun? Sayın Erdoğan "geri çekilmeyeceğiz" diyor. Şimdi ne oldu, kim seni kaldırdı? Bunlar birike birike Türkiye'nin itibar kaybına yol açıyor. Biz bunları eleştirdik diye, Türkiye Cumhuriyeti'ni küçük düşürüyorsun diyorlar, küçük düşüren ben değil, sizsiniz."diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: Sen de Irak toprağını işgal ediyorsun VİDEO

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.