Kılıçdaroğlu'na tepki yağıyor

Kılıçdaroğlu'na tepki yağıyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na büyük öfke: Önce özür dile sonra, partiden at...

 

Kendisi de Dersimli olanCHPlideri Kılıçdaroğlu'nun 1938 katliamını ‘Ben daha doğmamıştım' diye değerlendirmesi hemşehrilerini öfkelendirdi. Dersimliler derhal bir ‘özür' ve ihraç bekliyor.

Dersimliler Başbakan Erdoğan'ın, gündeme getirdiği 1938 katliamı ile ilgili olarak kendisi de bir Dersimli olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı ‘Ben daha doğmamıştım' değerlendirmesine tepki gösterdi. Dersimliler, CHP'den özür dilemesi gerektiğini ve daha önce Dersim'e ilişkin söylediği sözlerden dolayı Öymen'in ihraç edilmesini beklediklerini söyledi.

DERSİMLİLERDEN ÖZÜR DİLEMELİ

Dersim Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cemal Yücel, ”Katliam sırasında Cumhurbaşkanı M. Kemal Atatürk, parti başkanı İsmet İnönü, Başbakan da Cemal Bayar'dı” diyerek şunları söyledi: 

“Kılıçdaroğlu'nun o dönemde olmaması birşey değiştirmez ki, şu an CHP'nin lideri ve Dersimlilere hakaret eden Onur Öymen'in partide kalmasına izin vermekte. Öncelikle Öymen gönderilmeli, sonra da CHP, Dersim halkından özür dilemelidir. Başbakandan da devleti temsilen en azından bir özür bekliyoruz ve kayıpların listesini açıklamasını istiyoruz” dedi.

CHP KATLİAMI NEDEN HİÇ KONUŞMAZ

72 yıldır katilama sessiz kalan bütün siyasilerin suçlu olduğunu belirten Tunceli Kültür ve Dayanışma Derneği eski Başkanı, Nimet Tanrıkulu, da “Alevilerin desteğiyle ayakta duran CHP, 72 yıldır bir gün bile Dersim'in adını ağzına almadı. Dersim'de hala mezarları bile olmayan insanlar var” diye konuştu. Katliam sürecinde devletin başındaki isimlerin tek sorumlu olamayacağını belirten Tanrıkulu, “Kemalist ideolojinin tüm yönlerinin açığa çıkması, gerçeklerle yüzleşmek için Dersim Katliamı'nın araştırılması şarttır” dedi.

Bu sözleriyle katliamı meşru gören zihniyeti açığa çıkarıyor

BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “O zaman daha doğmamıştım” sözleriyle Dersim katliamını meşru gören zihniyetini bir daha açığa vurduğunu söyledi. Halis, “Katliam ağıtları ve öyküleri dinleyerek büyümüş Sayın Kılıçdaroğlu'na söyleyecek söz bulmakta zorlanıyorum” dedi.

Çağlayangil katliamı Kılıçdaroğlu'na anlatmıştı

Tunceli eski Baro Başkanı Hüseyin Aygün, eski Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil'in Dersim katliamını anlattığı “Ordu mağaralarda saklananları zehirli gazlarlar kullanarak faralere gibi zehirledi. Yediden yetmişe o Dersim Kürtlerini kestiler” röportajını 1987'de Bursa'daki evinde bizzat Kemal Kılıçdaroğlu'na verdiğini açıklamıştı.


STAR GAZETE

Etiketler :