Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın BM konuşmasına sert eleştiri

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın BM konuşmasına sert eleştiri

BM Genel Kurulu'nda BM'ye rest çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu "Erdoğan konuşurken yurttaş olarak utandım" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin  MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu konuşmasını eleştirdi.

"ERDOĞAN KONUŞURKEN UTANDIM"

"BM toplantısında Tayyip Erdoğan konuşurken bir yurttaş olarak, ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak utandım" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünya liderlerine mi yoksa muhtarlara mı konuşuyor, belli değil. FETÖ'nün anlatıldığı bir toplantı oldu. FETÖ'yü dünyaya tanıttı, meşhur etti. FETÖ 20 yıl uğraşsa Cumhurbaşkanı'nın yaptığını yapamazdı. Cumhurbaşkanı konuşmasında, dünya liderlerini uyarıp önlem almaya davet etti. Diğer ülkeler senin gibi şuursuz mu, devletin bütün kurumlarını teslim etsinler. O ülkelerde demokrasi var, laiklik var.

TÜRKİYE ACİZ DURUMA DÜŞTÜ

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, BM'de boş koltuklara konuşmaz. BM'de boş koltuklara konuşması, dünyada saygınlığının kalmadığı anlamına gelir. Bu da hepimizi üzer. Türkiye aciz duruma düştü"

Cumhurbaşkanı Erdoğan BMGK'da konuştu İZLE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.