Kılıçdaroğlu'ndan flaş Rusya açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan flaş Rusya açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay sınırında Rusya uçağının düşürülmesi hakkında "sağduyu" mesajı verdi

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısı açılışında gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu,"Rusya ile köklü ilişkilerimiz var. Biz nasıl kendi ülke yöneticilerimize sağduyu öneriyorsak, Rusya yöneticilerine de sağduyu öneriyoruz. Kin, öfkeyle ilişki yürütülmez. İki ülke de özeleştirisini yapmalı. Kavga iki ülkeye de zarar verir. Türkiye'nin de Rusya'nın da savaşa tahammülü yoktur"dedi.

"MEKTUP GÖNDERMİŞTİM"

"Türkiye'nin dış politikasının yanlışlığından hep söz ettik. 24 Ağustos 2012, bu tarihi hepinizin bilmesini isterim. Dönemin başbakanına Suriye konusunda bir mektup gönderdim. Bu mektupta çözümümüz de var. Suriye'de nasıl bir politika izlememiz gerektiği burada anlatılmıştı.
Bu mektubun bir cümlesini okuyorum. 'Suriye'deki şiddet ve çatışmaların durdurulmaması halinde bölgesel itirafın engellenememesi olacaktır.' Maalesef öngörümüz gerçekleşti.
Biz hükümette değiliz. Bakanlarımız yok. Ama aklımızı kullanıyoruz. Siz ülkeyi yönetiyorsunuz, bırakın Ortadoğu, dünya, Türkiye gerçeğini, Suriye gerçeğini bile bilmiyorsunuz. Bu mektupta Suriye'deki çözüm önerisi, yol haritası var. Türkiye'de toplanacak Suriye konferansının hangi gündemle konuşulacağı burada yazılı. 
Neden bunu gönderdik, ülkemizin çıkarları için gönderdik. 'Yanlış yapıyorsunuz'dedik. 'Hayır' dediler, 'En iyisini biz biliriz' dediler.

VARSA YOKSA ESED

Ben bu mektubu gönderdim, arkasından dönemin başbakanı Suriye mektubumuzu eleştirdi ve kendi yapacaklarını sıraladı. 
Erdoğan konuşuyor: 'CHP yarın Şam'a gidecek yüz bulamayacak. Biz inşallah Şam'a gidip oradaki kardeşlerimle buluşacağız. İnşallah Emevi Camisi'nden namazımı kılacağız, kardeşliğimiz için özgürce dua edeceğiz.' Bu başka ülke toprakları için kullanılan cümleler. Biz ne söylüyoruz, onlar ne söylüyor.
Bizim dediklerimize uymadılar. Kendi dediklerini yaptılar. Şam'a gittik mi, ne oldu; 2,5 milyon Suriyeli geldi Türkiye'ye. Nasıl bir öngörüdür, nasıl bir devlet yönetimidir? Bu tabloyu aklı olan her yurttaşımın değerlendirmesini isterim. Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırmak zorunda kaldık. İlkelere, hedeflere bakın. Musul Başkonsolosluğumuz basıldı. IŞİD'e terör örgütü demekten korkuyorlar. Şu devlet yönetimi, ilkelere bakın. Niğde'de, Suruç'ta, Ankara'da terör estirdiler. Biz boşuna mı diyorduk, Ortadoğu batağına sokmayın diye. Bir devlet, ülke böyle mi yönetilir? Kişisel hırslarla bir ülke mi yöneteceksiniz siz?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.