Kılıçdaroğlu'ndan Türban Emri

Kılıçdaroğlu'ndan Türban Emri

AKP'yi, türbanı siyasete alet etmekle suçlayan Kılıçdaroğlu'nun şok bir skandala imza attığı ortaya çıktı. Bu iddialara Kılıçdaroğlu'nun vereceği yanıt merakla bekleniyor...

Referandum öncesinde yaptığı açıklamalarda Başbakan Erdoğan'ı türban üzerinden siyaset yapmakla suçlayan Kılıçdaroğlu'nun, referandum öncesinde Başbakan Erdoğan'ı gölgede bırakacak bir skandala imza attığı ortaya çıktı.

Ankara'yı karıştıracak bu skandal, Ülke TV'de yayınlanan En Sıradışı programında Gazeteci-Yazar Turgay Güler tarafından açıklandı. Konuyla ilgili konuşan Turgay Güler, Kılıçdaroğlu'nun kendisini parti çalışmaları hakkında bilgilendiren Gençlik Kolları Başkanı Umut Tunç'a verdiği skandal talimatı ve sonrasında yaşanan çarpıcı gelişmeleri açıkladı.

"BAŞI AÇIK PARTİLİLERE TÜRBAN TAKTIRIN"

Kılıçdaroğlu'nun kendisine rapor veren Gençlik Kolları Başkanı Umut Tunç'a 'Başı açık partililere türban taktırın, varoşlara gidin" talimatı verdiğini belirten Turgay Güler, bu iddiasını da o dönemde partinin Gençlik Kolları Başkanı Umut Tunç'a dayandırdı.

Olayın devamı ise şöyle gelişti;

Umut Tunç'a söz konusu talimatı veren Kılıçdaroğlu, bu işte de özellikle de ağzı laf yapan üniversiteli kızların kullanılmasını istedi.

İSTEDİĞİNİ YAPMAYAN YÖNETİCİYİ KOVDU

Aldığı talimat karşısında şoke olan Tunç, kendisinin böyle bir şey yapamayacağını Kılıçdaroğlu'na söyledi. Öfkelenen Kılıçdaroğlu, Tunç'u odasından kovdu. Kılıçdaroğlu bununla da yetinmeyerek, Tunç'u Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevinden de aldı.

29 Kasım 2010 günü CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Umut Tunç ile yönetiminin görevden alınması sonrasında Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'na İrfan İnanç Yıldız geldi.

Yaşanan bu skandal, parti içinde bilinmesine rağmen, bugüne kadar partiye zarar gelmemesi için sır gibi saklandı ve bugüne kadar kamuoyuna yansıtılmadı.

İZMİR'DE DE BENZER BİR SKANDAL YAŞANMIŞTI

Ankara'da yaşanan bu olayın benzeri, İzmir'de de yaşanmıştı. İzmir İl Başkanlığından AK Parti oylarının yüksek olduğu bölgeyi ziyaret etmelerini isteyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Ziyaretiniz sırasında yanınızda mutlaka iki türbanlı bulundurun. Türbanlı yoksa aranızdaki iki kişi türban taksın. Çıkınca türbanı çıkarırlar" tavsiyesinde bulunduğu iddia edilmişti.

O günlerde CHP tarafından geçiştirilen bu konu, Turgay Güler'in bugün ortaya çıkardığı Ankara skandalıyla doğrulanmış oldu.

CHP'nin yaşanan bu skandala nasıl bir cevap vereceği ise merak konusu oldu.

Rotahaber

Etiketler :