Kılıçdaroğlu'nu üzecek anket sonucu

Kılıçdaroğlu'nu üzecek anket sonucu

MetroPoll Araştırma Şirketi'nin yaptığı anketten CHP yönetimini üzecek sonuç çıktı.

MetroPoll Araştırma Şirketi'nin yaptığı ankette CHP'li seçmenlerin yüzde 60'ı 'Yönetimi değişen CHP'nin söylemi de değişmeli' dedi.

Deniz Baykal'ı istifaya sürükleyen kaset skandalının ardından yönetim yapısı değişen Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) söylem açısından farklı bir adım atmamasına parti seçmeninden tepki geldi. MetroPoll Araştırma Şirketi'nin yaptığı 'Türkiye Siyasal Durum Araştırması' değişmeyenCHPsöylemiyle ilgili dikkat çeken bir sonuç ortaya koydu.

CHP'nin dünkü Grup toplantısında bir partili Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na deve maketi ve kasket hediye etti.

SÖYLEMLER DE DEĞİŞMELİ

25-29 Aralık 2010 tarihleri arasında yapılan anket, yönetim kadrosu değişen CHP'yi seçmene sordu. Adana, Ankara, Trabzon ve İstanbul'un da aralarında bulunduğu 31 ilin merkez, ilçe ve köylerinde yapılan ankete bin 504 seçmen katıldı. Anketin bir bölümünde seçmenlere yeni CHP ile ilgili kanaatleri soruldu. 'Sizce CHP lider ve yönetim değişikliğinin ardından siyasi söylemini de değiştirmeli midir' sorusuna yüzde 67,4 oranında 'Evet' çıktı. Yüzde 20.2'lik bir kesim ise CHP söyleminin değişmemesi gerektiğini belirtti. CHP'li seçmenler baz alındığında bu oran yüzde 60 olarak ortaya çıktı. Anketteki 'CHP Kürt meselesini çözebilir mi' sorusunun cevabı ise 'Kürt' kelimesini dahi kullanmayacak seviyede söylem açmazına düşen partinin seçmen üzerindeki etkisini gözler önüne serdi. Vatandaşların yüzde 71.9'u CHP'nin Kürt meselesini çözemeyeceği fikrinde birleşti. Yüzde 20.4'lük bir kesim ise bu soruya 'Çözebilir' cevabını verdi.

VAATLERİ CİDDİYE ALINMADI

Ankette vatandaşlara 'Kılıçdaroğlu'nun kongrede verdiği sözleri ne derecede ciddiye alıyorsunuz' diye bir soru da soruldu. Araştırmaya katılanların yüzde 52.5'i Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini ciddiye almadığını ifade etti. 'Ciddiye alıyorum' diyenlerin oranı ise yüzde 38,7'de kaldı. 'Türkiye'ye yönelik en büyük dış tehdit sizce hangi ülkeden gelir' sorusunun sonuçları ise ilginç verileri ortaya çıkardı. Yüzde 42'lik kesim bu soruya 'ABD' cevabını verdi. Ankete katılanların yüzde 23.7'si İsrail, yüzde 3'ü İran, yüzde 2.3'ü Yunanistan, yüzde 1'i de Ermenistan'ı en büyük dış tehdit olarak gördüğünü belirtti.


 

Etiketler :