Kılıçdaroğlu'nun 'ana' sını göremedi

Kılıçdaroğlu'nun 'ana' sını göremedi

Kılıçdaroğlu, dün Zonguldak’ta Erdoğan’a hakaretvari sözler söyledi. Sözler bütün internet sitelerinde manşetken Hürriyet, Kılıçdaroğlu'nun 'ana.. a'sını göremedi.

Kemal Kılıçdaroğlu seçim mitingleri kapsamında dün Zonguldak’ta halka seslenirken, kullandığı ifade önce dil sürçmesi sanıldı fakat sonrasında söyledikleri hakaret olarak anlaşılmaya müsait cümleler oldu.

Zonguldak mitinginde çok sert üslup kullanan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı hedef alan şu sözleri söyledi: "Size bir soru sorayım. Recep Tayip Erdoğan karşıma çıkabilir mi? Ben de diyorum çıkamaz.

Çıkması için mangal gibi yürek olması lazım. Var mı o yürek onda? Meydan okuyorum: Eğer bir toplu iğne ucu kadar yakınlarıma çıkar sağladığımı ispat edersen eyvallah, ispat edemezsen, benim adımı yolsuzlukla anarsan... ana...a… söylemeyeyim, gerisini söylemeyeyim. Neden bu kadar söylüyorum. Arkadaşlar biz temiz siyaseti getirmek istiyoruz".

Kılıçdaroğlu’nun söyledikleri kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve tepkiler çığ gibi büyüdü. Sözleri ard arda ulusal medyaya ait internet sitelerinde bir bir manşete taşındı. Doğan grubu içerisinde haberi göremeyen tek gazete sitesi Hürriyet oldu.

Hürriyet’in internet sitesinde haber yer almadı. Bunun yerine Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan’ın sözleri “Erdoğan’a ağır sözler” olarak verildi.  

Sonraki gün, gazeteler arasında Sözcü, Hürriyet gibi gazeteler haberi olabildiğince küçük görmekle ve iç sayfalarda görmekle yetindiler…

Dün olay sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu'na Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ziyareti sonrası sözleri soruldu. Gazetecilerin, 'A...' ile başlayan ifadesinde neyi kastettiğinin sorulması üzerine, "Aslında daha sert bir ifade kullanacaktım. Ama şu anda doğru olmayacağını düşündüm ve o anda kestim." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun sözleri, küfür olarak algılanmaya çok müsaitken 'daha sert bir ifade kullanacaktım' demesi de dikkat çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.