Kılıçdaroğlu'nun avukatı gözaltına alındı

Kılıçdaroğlu'nun avukatı gözaltına alındı

FETÖ soruşturması kapsamında Ankara'da operasyon düzenlendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alındı.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı gözaltına alındı

MİT TIRLARI İLE İLGİLİ SORUŞTURMA KAPSAMINDA

Çelik'in MİT tırlarının durdurulma sürecinde, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanlarından Fatih Gürsul ile yoğun şekilde irtibatlı olduğu belirtildi.

FETÖ'nün İstanbul Üniversitesindeki yapılanmasına ilişkin 7'si tutuklu 40 sanığın ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan yargılandığı davada Gürsul da tutuklu sanıklar arasında yer alıyor.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı gözaltına alındı

Gürsul'un "FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan aranan Ahmet Hamdi Parlak ve MİT tırlarının durdurulmasında rol alan, 8 ayrı suçtan aranan örgütün sivil imamlarından Süleyman Gürbüz ile irtibatlarının olduğu bildirilmişti.

Şüphelinin kapatılan STV, Bugün gibi FETÖ kanallarının Digitürk'ten çıkarılması üzerine, aboneliğini iptal ettirdiği belirtildi.

HAKİMLİKTEN İSTİFA ETTİ

Celal Çelik, aynı zamanda partinin Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyesi.

Çelik hakkında CHP'nin internet sitesinde şöyle bahsediliyor:

"12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Referandum sonrasında oluşturulan HSYK eliyle siyasallaştırılan Yargıyı ve Siyasal İktidarı protesto etmek amacıyla 26.09.2011 tarihinde basın açıklaması ile Hâkimlikten istifa etmiştir.

KILIÇDAROĞLU'NUN AVUKATI OLDU

Hâkimlik mesleğinden istifa ettikten kısa bir süre sonra CHP Tüzel Kişiliğinin ve Sayın Genel Başkanın Avukatlığını üstlenmiştir. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.