Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı konuşması

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı konuşması

Kılıçdaroğlu grup toplantısında YSK üyeleri için; "Onurunu satan adama hakim denmez" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan kısımlar şunlar;

"DENİZ GEZMİŞ VE ARKADAŞLARI KAHRAMANLARIMIZDIR"

"CHP, Türkiye'yi Dünya'nın uygar ülkelerinden biri yapacaktır. 6 Mayıs Hıdrellez'in gelişi aynı zaman Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edildiği gündür.

Onlar kendi ülkeleri için ve kendi insanları için çalıştılar. Bu cennet ülkede herkes huzur içinde yaşasın diye. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği ülkeyi çağdaş uygarlık düzeyine yükseltmek için mücadele ettiler ama idam edildiler. Onlar bizim gönlümüzün kahramanlarıdır. Onları saygı ile anıyoruz. Deniz Gezmiş'i ve arkadaşlarını ifade ettim.

"ATATÜRK'E SALDIRANLAR İNSAN DEĞİL"

Atatürk'ün düşmanları bile O'nu nobel barış ödülüne aday gösterdiler. İçime sindiremiyorum. Atatürk'e yapılan çirkef saldırıları, annesine yapılan terbiyesizliği içime sindiremiyorum. Bunlar insan değil.

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı konuşması

"ONURUNU, ŞEREFİNİ SATANA HAKİM DENMEZ"

İnsanlar sandığa gittiler. Oylarını kullandılar, hayır çıktığını görünce YSK'daki çete bütün millete kumpas kurdu. Ben onlara çete dedim diye suç duyurusunda bulunmuşlar. Kim olursanız olun, bunun hesabını soracağım. Hukuka uymayan, kanunlara uymayan bir hakim olmaz. Kim olursanız olun, nereden gelirseniz gelin, yetkiniz ne olursa olsun bunun hesabını size soracağım. Kendisini TBMM'nin üstünde gören kişiye hakim denmez, onurlarını satan hakime hakim denmez. Şerefini satan insana hakim denmez. Kanunun açık hükmünü çiğneyeceksiniz ve biz ses çıkarmayacağız. Gerdan kıracaksınız, iki büklüm eğileceksiniz. İki büklüm eğilen adama hakim denmez, onursuz adam denir."

Kılıçdaroğlu: Onurunu satan adama hakim denmez VİDEO

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.