Kılıçdaroğlu'nun ilk talebi !

Kılıçdaroğlu'nun ilk talebi !

Deniz Baykal'ın halefliğine aday olan Kemal Kılıçdaroğlu, ilk görüşmede referanduma 'hayır' desteği istedi.

CHP genel başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği konusunda partisinin tavrında bir değişiklik olmayacağını ortaya koydu.

Türkiye'nin değişik illerinden gelen et üreticileri ile görüşen Kılıçdaroğlu, "Sizden bir şey istiyorum. Önümüzde bir referandum var. Bu anayasa değişikliği sizin bu sorunlarınızı çözüyor mu? Bir tek satır dahi yok. Bunu iyi düşünün." dedi.

Kılıçdaroğlu, 16 ilden gelen Türkiye Et Üreticileri Birliği üyesini TBMM'de kabul etti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmede, üreticiler Kılıçdaroğlu'na sık sık "Sayın Genel Başkanımız" diye hitap etti. Kılıçdaroğlu da üreticilerden kendisi için destek istedi. Daha sonra sözü referanduma getirerek anayasa değişikliğine karşı çıkılmasını istedi. Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını da cevapladı.

Kılıçdaroğlu: Baykal'dan bir şey gizlemedik

CHP genel başkanlığına aday olan Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın kendisine yönelik "Benden gizli iş yaptılar." suçlamasına cevap verdi. "Adaylığım kimseden gizlenmedi. Gece yarısı pazarlıkları da yok." diyen Kılıçdaroğlu, Baykal'ın kendisine yönelik eleştirilerine saygı duyduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, 'onursal genel başkanlık' teklifinin de kendisine ait olmadığını dile getirdi.

CHP'deki gelişmeleri Angora'daki evinden izleyen Baykal, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sürecinde yaşananları kendisine yakın milletvekillerine değerlendirmiş ve Kılıçdaroğlu ile Sav'a sert suçlamalar yöneltmişti. Dün TBMM'de gazetecilerin bu yöndeki sorularına muhatap olan Kılıçdaroğlu, "Deniz Bey'den duymadım. Belki MYK'da iki farklı görüşün ortaya çıkması, Deniz Bey'e bu farklılığın yansıması, Deniz Bey'in hoşuna gitmemiş olabilir. 'Niçin iki ayrı görüş, iki ayrı söylem geliştirildi?' diye belki bir kırgınlık ifade etmiştir." yorumunu yaptı. Baykal'ın 'uzlaşma' şartının yerine getirildiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Benim adaylığım kimseden gizlenmedi. Gece yarısı pazarlığı söz konusu değil. Adaylığı, çıkıp kamuoyu önünde açıkladık. Sayın genel başkanımız, bir uzlaşma olursa gelecek adaya kendisinin de destek vereceğini söylemişti. Uzlaşma sağlandı, sorun bitti. Geriye dönük olayları farklı değerlendirmenin bir anlamı yok." diye konuştu. Kılıçdaroğlu, "Yine de genel başkanımızdır, eleştirisi de hoşgörüsü de başımızın üstünde, kendisine saygı duyarız. Onun eleştirileri, bizim bundan sonraki yaşamımızda hata yapmamamız için önemli verilerdir." diye ekledi.

Kılıçdaroğlu, kurultayda Parti Meclisi (PM) listesinin çarşaf mı blok mu olacağına da delegenin karar vereceğini kaydetti.

ZAMAN

Etiketler :