Kılıçdaroğlu'nun kafası karışık

Kılıçdaroğlu'nun kafası karışık

Kemal Kılıçdaroğlu, Kadir Topbaş'ı tebrik edip etmeme konusunda kafasının karışık olduğu şu cümlelerinden anlaşıldı: “Kadir beyi henüz tebrik etmedim. Etmeyi de düşünmüyorum, ama sizlerin önünde kendisini tebrik ediyorum. Geçen döneme rağmen, oyunu düşürm

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP'nin başında saygıdeğer, olgun, bize yol gösteren, birikimleriyle bize örnek olan bir liderimiz var” dedi. Kılıçdaroğlu, partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi'nde düzenlendiği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
“İstanbul'da kalmaya devam edecek misiniz?” sorusu üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben zaten İstanbul milletvekiliyim” dedi. Daha önce de İstanbul'a geldiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, adaylık süreciyle adının öne çıktığını, İstanbul'un trafik ve kent yoksulluğu sorununa ilişkin çalışmaları bulunduğunu da anımsattı.

Kılıçdaroğlu, “İstanbul'u terk etmek ve İstanbul'dan ayrılmak gibi bir şey söz konusu değil” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, “Sayın Başbakan, önümüzdeki seçimlerde Serdar Kepenek gibi yetenekli kişileri aday gösterir mi?” sorusu üzerine de “Sayın Başbakan, Serdar Kepenek'i listesine alır mı bilmiyorum, ama sayın Başbakan'ın bugüne kadar izlediği tutuma bakılırsa normal alabilir. Alırsa yanlış yapar”dedi.

İstanbul'u bilmediği yönünde eleştiriler olduğu da hatırlatılan Kılıçdaroğlu, “İstanbul'u en iyi bilenlerden birisiyim. Sayın Başbakanı da Sayın Kadir Topbaş'ı da İstanbul'da gezdirebilirim. Görmediği yerlere götürebilirim, görmediği insanlarla tanıştırabilirim. Görmediği yoksul ailelerle tanıştırabilirim. Hatta arzu ederlerse sorunları bizzat yaşayan insanlarla sayın Topbaş'ı bir araya getirebilirim” dedi.

CHP GENEL BAŞKANLIĞI



Kılıçdaroğlu, “Bugün bazı gazetelerde sizinle ilgili 'CHP yeni liderini buldu' deniliyor. CHP Genel Başkanlığını düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine de şunları kaydetti:

“CHP'nin başında saygıdeğer, olgun, bize yol gösteren, birikimleriyle bize örnek olan bir liderimiz var. Dolayısıyla biz İstanbul Anakent Belediyesi ile ilgili sorunlarımızı, çözümlerimizi dile getirdik. O tür bir benzetme olur mu, olmaz mı o medyanın kendi yapacağı bir şey. Benim düşüncem, yapım böyle bir şeye uygun değil. Ben çatışma istemem hiçbir zaman. Parti içinde çatışma asla istemem. Partimiz gerçekten de özellikle son yıllarda kendisine uygun bir çalışma metodunu izliyor. Herkesin görevi var, herkesin görev alanları var. O görev alanları içinde oturup çalışıyoruz, üretiyoruz, ürettiklerimizi paylaşıyoruz. Çatışma kültürünü CHP dışına çıkaracağız. Bu konuda kararlıyız.”

“13 PUANLIK ARTIŞIMIZ VAR”


“Kendinizi bu seçimde başarılı buluyor musunuz?” sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, seçime giren siyasi partiler içinde en ciddi başarıyı kendilerinin sergilediğini dile getirerek, “13 puanlık artışımız var. Bütün ilçelerde oransal olarak da artışımız var. Belediye başkanlığı sayısını yüzde 300 artırdık. AKP'nin geçmişte çok güçlü olduğu Kartal gibi, Maltepe gibi, Sarıyer gibi yerleri de almışız. Adalar... Sonuçta baktığınız zaman... Elbette isterdik ki anakent belediye başkanlığını da alalım. Asıl mücadelemizin yöneldiği hedef de zaten orasıydı. Bu gerçekleşmedi. Ama bunun gerçekleşmemesinin bizim başarısızlığımız olarak yorumlanmaması gerektiği kanısındayım” diye konuştu. Bir başka soru üzerine de Kılıçdaroğlu, seçim kurullarında bilgisayar sistemlerinin bir süre çalışmamasına ilişkin eleştirileri dün de ifade ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Sistem çökmesi... Bu doğrusunu isterseniz Türkiye'ye yakışmayan bir tabloydu. Sayın Başbakan bir açıklama yaptı, 'onların muhatabı var' dedi.Bizim sorunları yansıtacağımız kişi politikacılardır. Biz gidip bürokratları doğrudan hedef almayız. Bu doğru olmaz, ama sayın Başbakan henüz bunu algılamış değil. Umuyorum algılar. Seçim sonuçları konusunda da Sayın Başbakan gerekli dersleri çıkaracağını söyledi. Umuyoruz çıkarsınız. Sonuçta halkımız gerçekten de güzel bir tablo ortaya çıkardı. O tek parti hükümetlerine özgü sert üslup, 'ben her şeyi yaparım' edasıyla yola çıkıp insanları büyük ölçüde aşağılayan bir tavrı, halkımızın kabul etmediği ortaya çıktı. Bu süreçte AKP, bu seçimden kendisine ders çıkarmış olur.”

Kılıçdaroğlu, “Kadir beyi henüz tebrik etmedim. Etmeyi de düşünmüyorum, ama sizlerin önünde kendisini tebrik ediyorum. Geçen döneme rağmen, oyunu düşürmesine rağmen sonuçta başkan oldu” dedi. Kılıçdaroğlu, yoğun bir kampanya dönemini geride bıraktıklarını ve bunun kendi açılarından güzel bir kampanya olduğunu belirtti. İstanbul'un hemen hemen her tarafına gittiklerini ve halkla birlikte olup onların sorunlarını dinlediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP'nin İstanbul'da anakent belediye seçimlerinde büyük bir başarı elde ettiğini söyledi. Hem sayısal, hem oransal olarak İstanbul genelinde CHP'nin oylarında artış olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, “Seçimlerle ilgili asıl güzel gelişme, AKP'nin oy deposu olarak gördüğü varoşlardaki çözülme, bu seçimin en güzel yanıdır. Bu önemli bir açılımdır. Bundan sonra aynı gücümüzle devam etmeye kararlıyız” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul halkının Kadir Topbaş'a bir yetki verdiğini belirterek, kendilerine de “Topbaş'ın ensesinden ayrılmama mesajı verdiğini” dile getirdi.

Kendilerine oy veren, vermeyen herkese teşekkür eden Kılıçdaroğlu, İstanbul'da bir kent yoksulluğu ve işsizliğin olduğunu, bu konuda Topbaş'ın önemli adımlar atmasını umduğunu ifade etti.

Kendilerinin de bazı eksiklikleri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, onları da süratle gidereceklerini, İstanbullularla daha fazla iletişim kuracaklarını kaydetti.

Çok yoğun bir çalışma sergilediklerini de dile getiren Kılıçdaroğlu, bazen günde sadece 4 saat uyuduğunu söyledi.

KAMPANYA SÜRESİ


Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “64 günlük süre kampanya için yeterli miydi?” sorusuna, “Bana göre yeterli değildi. Bir ay daha süre olsa daha iyi olabilirdi” dedi.

“Sonuçlarla ilgili olarak CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşüp görüşmediği” de sorulan Kılıçdaroğlu, henüz görüşmediğini söyledi. “(İstanbul Büyükşehir Belediyesini gözaltında tutacağız) dediniz. Bu yeni dosyalar açacağız anlamına mı geliyor?” sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, “İstanbul'un çıkarlarını kim kendileri için kullanıyorsa onların karşısında olacağız ve bu konudaki dosyaları halkla paylaşmaya devam edeceğiz. Buna sessiz kalamayız. Bu çamur atmak mantığıyla yapılan bir hareket değildir. Zaten biz ancak delil olduğu zaman söylüyoruz” diye konuştu. “Sürekli Kadir Topbaş'ı canlı yayına çıkma isteğinizi yönelttiniz, Topbaş buna karşılık vermedi. Eğer çıksaydınız sonuç farklı olur muydu?” sorusuna da Kılıçdaroğlu, “Kesinlikle fark ederdi. İstanbul ile ilgili projelerimizi aktaracaktık, ama Topbaş yanaşmadı. İstanbullu başkanının vizyonunu görme imkanının yakalayacaktı, ama Topbaş buna cesaret edemedi” dedi. “Bundan sonra iktidarın başarısızlığı üzerine siyaset yapacak mısınız?” sorusuna yönelik de Kılıçdaroğlu, “Biz böyle bir mantıkla hiçbir zaman hareket etmedik. Bundan sonra da hareket etmeyeceğiz. Biz projelerle, kampanyalarla hedefimizi belirledik. Onun üzerine çalıştık” diye konuştu. “Projelerinizi Kadir Topbaş'ın hayata geçirmesini ister misiniz?” sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, “Bundan mutluluk duyarız. Hatta bu konuda kendilerini destekleriz” dedi.

“Hep seçimlerde (benim rakibim Başbakan) diyordunuz. Şu anda kim? Yine başbakan mı rakibiniz?” sorusuna da Kılıçdaroğlu, “Kesinlikle evet” yanıtını verdi.

TEBRİK KONUSU


“Kadir beyi tebrik ettiniz mi? Bu seçimler centilmence yapıldı mı?” sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, “Kadir beyi henüz tebrik etmedim. Etmeyi de düşünmüyorum, ama sizlerin önünde kendisini tebrik ediyorum. Geçen döneme rağmen, oyunu düşürmesine rağmen sonuçta başkan oldu. Kendisini tebrik ederim. Ama centilmence bir seçim olduğunu düşünmüyorum. Canlı yayına çıksaydı daha centilmence olabilirdi” diye konuştu.

“Siz de bir Tuncelilisiniz. Tunceli'deki yardımlarla ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, “İnsanlar oylarını parayla satmadıklarını gösterdiler” dedi.

YENİ DÖNEMDE CHP'NİN İZLEYECEĞİ POLİTİKA


Toplantıda “Geçen dönem büyükşehir meclis üyesi CHP'lilerin bazı imar yolsuzluklar olmuştu. CHP yeni dönemde nasıl politika izleyecek?” sorusuna ise CHP'li Gürsel Tekin yanıt verdi.

Tekin, “Eski arkadaşlarımıza haksızlık yapılmasın. İstanbul'da nihai yetki sayın Topbaş'a aittir. Bir yolsuzluk olursa bu sorun tamamen Topbaş'a aittir” dedi.

“Dün akşam (sandıklarda sorun oluyor) dediniz. Sizin verdiğiniz sonuçlarla resmi sonuçlar uymadı. Özür dileyecek misiniz?” sorusuna da Tekin, “Evet. Bizim verilerimizle bunlar uymadı. Bu yüzden herkesten özür diliyorum” diye konuştu.

“Anketlerle ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine de Tekin, anketlerin ve birtakım medyanın olayları maniple ettiğini ve bir tek Adil Gür'ün anket sonuçlarının sağlıklı çıktığını söyledi.



Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :