Kılıçdaroğlu'nun sözleri Aydın Doğan'ı şok etti!

Kılıçdaroğlu'nun sözleri Aydın Doğan'ı şok etti!

CHP lideri Kılıçdaroğlu iktidar olmaktan umudunu iyice kesti. Kılıçdaroğlu, seçimde oy hedefini yüzde 35 olarak açıklayınca, Aydın Doğan ve Hürriyet yazarları şoka girdi.

Aydın Doğan sahaya indi. Yazarları ile birlikte CHP liderini dinledi. Ancak Kılıçdaroğlu'nun "Seçimde hedefimiz yüzde 35" şeklindeki umutsuz sözlerini duyunca şok geçirdi! Röportaja Hürriyet'in birinci sayfasında iki sütun yer verdi!

Adı ana muhalefet partisiydi. Ancak bir türlü muhalefete geçemedi. CHP lideriKemal Kılıçdaroğlu'nun seçim için koyduğu hedef ise trajikomik bir hadiseydi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları, Aydın Doğan'ı bile şok etti. Aydın Doğan, Hürriyet'in yazarları ile "Liderler Buluşması"düzenledi. İlk konuk CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ydu.

SANSÜR UYGULADI

CHP lideri toplantıda, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Sedat Ergin, Ertuğrul Özkök, Ahmet Hakan ve Deniz Zeyrek'le bir araya geldi. Buluşmada Kılıçdaroğlu'na "Seçimde partiniz için nasıl bir sonuç bekliyorsunuz" sorusu yöneltildi. CHP lideri bu soruya şu yanıtı verdi: "Araştırmalara göre oy oranımız yüzde 29.5 civarında görünüyor. Ancak bizim hedefimiz yüzde 34-35..." İşte iktidara gelmekten umudunu kesen Kılıçdaroğlu'nun seçim için koyduğu hedef, Doğan ve ekibini şok etti. Aydın Doğan, Kılıçdaroğlu'nun umutsuzluğunu duyunca koltuğa çakıldı. Gazetesine manşet olması gereken haberi sadece Ahmet Hakan'ın köşesinde yayınlattı. CHP liderinin açıklamaları, Hürriyet'in ilk sayfasında ise iki sütunda yer aldı.

Öte yandan Aydın Bey ve ekibi şok geçirirken Kılıçdaroğlu, seçimle ilgili stratejilerini de anlattı. "Bizim evlerinde oturan kadınlara ulaşmamız lazım" dedi. Kılıçdaroğlu yüzde 35'in formülü olarak teşkilatlara da şu emirleri verdi: "Evlere ayakkabınızı çıkarıp girin. Galoş kullanmayın. Siz konuşmayın. Karşınızdakinin sözünü dinleyin."

YÜZDE 40'TAN 35'E DÜŞTÜ

Kılıçdaroğlu, 2011 seçimlerinde yüzde 40 oy alacağını söylemiş, aksi takdirde istifa edeceğini belirtmişti. CHP o seçimde yüzde 26 oy almış, Kılıçdaroğlu da verdiği sözü tutmamıştı. CHP lideri, şimdi hedefi küçülterek yüzde 35 oy almak istediklerini açıkladı. 

 

(Takvim)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.