Kimin elinde ne varsa açıklasın

Kimin elinde ne varsa açıklasın

"Kim, elinde ne varsa açıklasın"

MHP Lideri Devlet Bahçeli, kaset skandalı ve tehditlerle ilgili olarak "Tehdit ve şantaja boyun eğmeyeceğiz. Kim, elinde ne varsa açıklasın! Yel, kayadan bir şey alamaz. Arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz. MHP Lideri olarak görevimin başındayım. Bir yere gitmiyorum. Vekil ve üyeler de görevinin başında. Medya birilerinin oyununa geliyor" yorumunda bulundu.

MHP Lideri Bahçeli, ismi geçen arkadaşlarının istifasını istemeyeceğini belirtirken bütün sorumluluğu lider olarak üstüne aldığını söyledi. Bahçeli'nin açıklamaları şu şekilde: "MHP'nin lideri olarak yoluma devam edeceğim. Kaset konusunda isimleri aktarılan ve şu saate kadar da başta TRT olmak üzere diğer medya kanallarında isimleri geçen arkadaşlarımızın istifasını istemeyeceğim. Vekil ve parti üyesi sorumluluklarını yerine getirmeye devam edecekler. Bütün sorumluluğu milliyetçi hareketin lideri olarak üstüme alıyorum. Vebali benim üzerimedir.

"Yargıda ses yok. Savcı gecikmeli çalışıyor. MİT ve İstihbaratın ne yaptığı meçhul. İktidarın ne yapmaya çalıştığı ortadayken biz bunu Allah'a havale ediyoruz, milletimize güveniyoruz. 12 Haziran'da seçime bu kadro ile katılacağız. Seçimden sonra ise hesap soracağız.

"Hem kendimin hem de partimin geleceğini milletim belirleyecektir. Onlara güveniyorum."

EKİCİ'NİN AÇIKLAMALARI
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici ise, hakkında bazı internet sitelerinde yer alan iddiaların ''komplo'' olduğunu belirterek, istifayı düşünmediğini söyledi.

Ekici, bugün bazı internet sitelerinde yer alan iddiaların sonuna kadar takipçisi olacağını, yasal hakkını arayacağını belirtti.

İddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Ekici, ''Alnım açık. Yüzüm ak. Bu bana yapılmış bir komplodur. İstifa etmeyi düşünmüyorum'' dedi.

ŞANDIR'DAN AÇIKLAMA
MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır, bazı internet sitelerinde yer alan iddialarla ilgili, ''Ne hukuka ne ahlaka ne inanca, ne de kültürümüze uyan; mahremiyetimizi, özelimizi, gayrihukuki yollardan tespit ederek kasede dökmek ve seçim öncesinde piyasaya sunmak, doğrudan MHP'ye karşı tuzaktır, komplodur'' dedi.

Şandır, seçim çalışmaları kapsamında Mersin'in Silifke ilçesinde bir restoranda düzenlenen yemekte, 12 Haziran'da yapılacak seçimlerin Cumhuriyet tarihindeki ender seçimlerden biri olacağını söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şandır, bazı MHP'lilerle ilgili internet sitesinde yer alan iddialarla ilgili, şöyle konuştu:

''MHP bu konuda son sözünü söyledi. Nefsine yenilenleri asla aramızda barındırmayacağımızı ve gerekeni yapacağımızı genel başkanımız ifade etti. Daha önceki örneklerinde ne yapacağımızı da ortaya koydu. Dolayısıyla bu kasetlerin muhatabı olan arkadaşlarımız bu davaya hizmet etmiş, emek vermiş değerli insanlardır. Bir yanlış yapmışlarsa bu yanlış MHP yönetimi tarafından gerektiği şekilde değerlendirilecektir ve gereği yapılacaktır.

Ama işin esas yönü, bu kasetlerin nerede hazırlandığı meselesidir. Ne hukuka, ne ahlaka, ne inanca, ne de kültürümüze uyan; mahremiyetimizi, özelimizi, gayrihukuki yollardan tespit ederek kasede dökmek ve seçim öncesinde piyasaya sunmak, doğrudan MHP'ye karşı tuzaktır, komplodur. Bunu kimlerin yaptığını araştırıp bulmak da hükümetin görevidir.''

İnternette yayımlanan görüntülerle ilgili ''Birilerinin veya derin devletinin hazırladığı bir komplo'' değerlendirmesi yapan Şandır, şöyle devam etti:

''Amaç MHP'yi meclis dışında tutabilmektir. Buradan maksat PKK'nın meclise taşındığı bir süreçte Türk milliyetçiliği fikrinin siyasetini yapan MHP'yi meclis dışında tutarak Başbakanın başlattığı açılım politikalarına dayalı Anayasa değişikliğini gerçekleştirmektir. Bu işin arkasında okyanus ötesi ve Türkiye'de kim varsa, bunları bulmak siyasi iktidarın, AKP hükümetinin sorumluluğundadır. Bunu bulmanın sorumlusu Başbakandır.''


''HÜKÜMETE KARŞI MİLLETİN TEPKİSİNİ BEKLİYORUZ''
İddialarla ilgili gerekenin yapıldığını belirten Şandır, ''Gerekeni yapmasak vatandaş bize tepki gösterebilirdi. Ama yanlış yapan en yakınımız da olsa MHP'ye yakışan, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'ye yakışan doğru tavrı ortaya koyduğumuz için, gördüğüm kadarıyla tenkit değil, alkış almaktayız. Ama yatak odalarını röntgenleyen ahlaksızları ortaya çıkaramayan hükümete karşı bu milletin tepkisini de bekliyoruz'' dedi.

Bir gazetecinin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin istifa etmemesi halinde yeni kasetlerin ortaya çıkarılacağını iddia eden ve kendilerini ''farklı ülkücü'' olarak tanıtan grupla ilgili sorusu üzerine Şandır, şunları kaydetti:

''Farklı ülkücüler diye yurt dışı kaynaklı bir internet sitesinde üretilenleri Türkiye'de her defasında bir farklı internet portalı yayınlıyor. Bugün kim yayınlamış, Rota diye bir site yayınlamış. Yani bu meseleyi o anlamda engellemek mümkün mü, değil mi bilmiyoruz. Ama sorumluları çıkartmak sorumluluğu var. Yani şu çağda, eğer siz bu farklı ülkücülerin merkezini bulamıyorsanız veya bu kasetleri hazırlayanları bulamıyorsanız, o zaman devlet olamazsınız. Bu noktada genel başkanımızın ifade ettiği bir isim var. Bu isim AKP'nin belediye meclis üyesi ve milletvekili aday adayı. Bu farklı ülkücülük internet portalının finansını sağladığını, kredi kartıyla ödeme yaptığını itiraf etti. Şimdi biz bekliyoruz. MHP gereğini yaptı, Başbakan da gereğini yapsın. Bu ismini açıkladığımız ve bu işi de yaptığını da itiraf eden bu kişiyi parti üyeliğinden atabildi mi?''

MHP Genel Merkez binası önündeki otomobille ortam dinlemesi yapıldığı iddiasıyla ilgili soru üzerine de Şandır, ''Bugün Silifke'de de bir genç kamerayla MHP ilçe binasını gözlem altına almış, gireni çıkanı kaydediyor. Partiyi gözlüyor. O kameranın hangi özelliklere sahip olduğunu bilmiyoruz. Nerelere kadar görüyor onu bilmiyoruz. Hangi konuşmaları kayıt altına alıyor bilmiyoruz. Masum olduğuna inanmıyorum. O sırttaki kamera belki de çok ciddi bir dinleme aracıdır. Dolayısıyla üzerinde belgesi yok, basın kartı yok, üzerinde televizyon kanalının kendisini görevlendirdiğine dair görev kimlik kartı yok'' dedi.

 

BÜYÜKATAMAN: "BU İŞİN ÇİVİSİ ÇIKTI"
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmet Büyükataman, partileri üzerinde oynanan oyunları hep beraber bozacaklarını belirterek, "Bu işin çivisi çıktı. MHP'nin olmadığı bir parlamento için özel gayretler var. 12 Haziranda birilerinin hesapları bozulacak" dedi.

MHP'deki kaset iddiaları ilgili açıklama yapan Büyükataman, genel seçimler öncesi MHP üzerinde oyunlar oynandığını söyledi. Seçim sathı mailine giren Türkiye'de milleti bu tip lüzumsuz şeylerle meşgul etmenin doğru olmadığını ifade eden Büyükataman, "Bu işin artık çivisi çıktı. Milletin gündeminde iş, aş, işsizlik, yolsuzluk, yoksulluk var. Milletin yönetimine talip olan siyasi parti adaylarının sohbetinde, vatandaş bunları duymayı, görmeyi arzu ediyor. Ama ne yazık ki sanal birtakım gündemler oluşturma konusunda maharetli olan iktidar partisi, hemen her gün uyguladığı gerginlik stratejisiyle, adeta 'cambaza bak' oyunu icra etmenin çabası içinde. Vatandaşı çok ilgilendirmiyor bu hususlar" diye konuştu.

"MHP İKTİDARIN ALTERNATİFİ"
MHP'nin iktidarın en büyük alternatifi olduğunu söyleyen Büyükataman, bu seçimlerde birilerinin hesaplarının bozulacağını kaydetti. Büyükataman, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Omurgalı siyaset ortaya koyan tek milliyetçi siyaset oldu. MHP'nin içinde yer almadığı bir parlamentonun temini, tesisi konusunda özel gayretler var. İşte kaset hadiseleri ortada. Düzmece birtakım kamuoyunu yönlendirme maksatlı anket örneğinde görüldüğü gibi, doğrudan MHP hedefleniyor. Ama aziz milletimiz bu oyunların farkındadır. Bu seçimler birilerinin hesaplarını alt üst edecek mahiyette olacak. Bunun işaretlerini görüyoruz. İnşallah bu oyunları hep beraber bozacağız"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.