'Kimsenin kimseye borcu yok

'Kimsenin kimseye borcu yok

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Trabzonspor ile çok zor bir karşılaşma oynayacaklarını belirterek, "Çok zor geçecek karşılaşmadan camiamızı mutlu edecek bir sonuçla ayrılmayı istiyoruz." dedi.

Haftalık basın toplantısını Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nda yapan Sağlam, hafta sonu şampiyonluk mücadelesi veren bir takımla, alttaki rakipleriyle arasını açmak isteyen bir takımın karşı karşıya geleceğini söyledi. İzleyenlere keyif veren bir maç olacağını ifade eden başarılı teknik adam, şöyle konuştu:

"Futbolu güzelliklerini sahada uygulamaya çalışan bir anlayışla oynamayı istiyoruz. Zor bir karşılaşma olacak. Biz Bursaspor olarak futbolun güzelliklerini sahaya yansıtırken, fair play anlayışıyla mücadelemizi verip, bize katkı sağlayacak puanları da almak isteyeceğimiz bir karşılaşmayı oynayıp sahadan ayrılmak istiyoruz."

KAZANACAK YETENEĞİMİZ VAR

Her türlü sonucun çok normal karşılanacağı bir karşılaşma oynanacağını dile getiren genç teknik direktör, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz de kazanabiliriz, berabere de bitebilir: Trabzonspor'da kazanabilir. Herkes bu tür bir sonuca hazırlıklı olmalı. Bizim kazanacak yeteneğimiz gücümüz var. Trabzon'un da form grafiği ortada. Fenerbahçe ile birlikte ligin tepesinde olmayı hak ediyorlar. Serdar Aziz cezalı onun dışında eksik futbolcumuz yok. Çok zor geçecek karşılaşmadan camiamızı mutlu edecek bir sonuçla ayrılmayı istiyoruz."

SIKINTILI BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ

Sağlam, bir gazetecinin, "Bursaspor 5 haftadır kazanamıyor, bu sorunun arkasında ne görüyorsunuz?" şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bir sıkıntılı dönem yaşıyoruz ama bu karşılaşmalarda genel anlamda bakıldığında bir Ankaragücü maçında kötü oynadık. Antalyaspor maçında iki defa öne geçmemize rağmen bireysel hataların öne çıktığı bir maç oynadık. Bunları mazeret olarak öne sürmek istemiyorum ama penaltı pozisyonumuz vardı. Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz. Çeşitli etkenler rol oynamış olabilir. Bunları tespit ediyoruz, önlem almaya çalışıyoruz. Tabiî ki bu sıkıntıları dünyadaki bütün kulüpler dönem dönem yaşıyor."

BASINDA ÇIKAN İSİMLERLE İLGİLENMİYORUZ

Başarılı teknik adam, yurt dışına oyuncu bakmak için gitmesinin ardından kaleci Hakan Arıkan gibi isimlerin gündeme gelmesiyle ilgili olarak ise, "Basında çıkan isimlerin hiçbirisi bizim ilgilendiğimiz isimler değil. Anderlect maçını seyrettim. Bazı isimleri ortaya atmışlar ama herhangi bir alakamız yok. Biz zaten transferle alakalı çalışmalarımızı sezon başından beri yapıyoruz. Sezon sonu yaklaşması ile bunlar öne çıkıyor, bu normal ama herhangi bir mevki ile alakalı çok net bir tasarrufumuzu ortaya koymamız doğru olmaz. Çünkü daha altı maçımız var. Ondan sonra değerlendirmemizi ortaya kıyacağız. Oyuncularımızın motivasyonunu bozmama adına bunları açıklamıyoruz." karşılığını verdi.

Bir gazetecinin, "Sercan'ı bu hafta sahada görebilecek miyiz?" şeklindeki sorusuna ise başarılı çalıştırıcı, "Biz her hafta kendi anlayışımızda bir kadro çıkartıyoruz. Bu bazen başarılı oluyor, bazen olmuyor. Onlar oynamak için kendi mevkilerindeki oyunculardan daha öne çıkmak için mutlaka çalışmak zorundalar. Performansını gösterirse onu tercih ediyoruz. Kimse bizim babamızın oğlu değil. Şehir de bizden başarı bekliyor. Çok ciddi sorumluluklarımız var." yanıtını verdi.

Genç yıldız Sercan Yıldırım'ın magazin dünyasında farklı yönleriyle yer alması konusundaki soruya ise genç hoca, "Olayın doğru tarafı yok. Biz oyuncularımıza bazı günlerde izin veriyoruz. Sercan'ı bir çok genç örnek alıyor. Bu tür yıldız oyuncuların sadece çıkar işimizi yaparız deyip, işin toplumsal yönünü kenara atmaları olmaz. Her türlü davranışlarına dikkat etmeleri gerekiyor. Hoş bir resim olmadı. Kendisiyle de bu konuyu paylaştık. O da üzüldüğünü söylüyor. Bunlar genç insanlar, tecrübe oluyor." şeklinde cevap verdi.

KİMSENİN KİMSEYE BORCU YOK

Başarılı teknik adam, "Trabzonspor'a borcunuz olduğunu düşünüyor musunuz?" şeklindeki soruya ise sert cevap verdi.

Sağlam, şunları dile getirdi: "Kimsenin kimseyi borcu yok. Türkiye de olaylara çok faklı yaklaşılıyor. Bir maça çıkarken orada bir teknik direktör, bir takım olduğu, orada bulunanların bir şahsiyet onuru olduğu unutuluyor. İnsanlar kendisi için oynar, kendi taraftarı için oynar, onuru oynar. Geçen sene Trabzonspor'un Bursaspor şampiyon olması için oynadığını sanmıyorum. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Herkes kendisi için mücadele eder."

Sağlam, Altidore'nin performansıyla ilgili bir soruya ise şu cevabı verdi: "Bireysel anlamda oyuncularımın performansını basın önünde paylaşmayı sevmiyorum. Farklı bir ülkeden geldi, adaptasyon sıkıntısı yaşaması doğal. Performansında iniş çıkış olabilir ama kendisi burada mutlu. Görev verdiğimiz maçlarda olayı sahiplenme duygusu bizim Altidore ile devam etme kararımızı belirleyecek."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.