Kinzinger " Türk Toplumuna Her Zaman Yardıma Hazırım.”

Kinzinger " Türk Toplumuna Her Zaman Yardıma Hazırım.”

Illinois Kongre Üyelerinden Adam Kinzinger " Türk Toplumuna Her Zaman Yardıma Hazırım.”

Amerikan Kongresinde Türk Dostluk grubu üyesi olan Illinois Eyaleti Kongre Üyesi Adam Kinzinger, New York'ta Türk-Amerikan toplumunun bazı temsilcileri ile görüştü. Görüşmede, TADF Başkanı Ali Çınar, TADF Denetleme Kurulu Başkanı İbrahim Kurtuluş,Anadolu Klübü Başkanı Tayfun Selen,Türk-Amerikan aktivistlerinden Lydia Borland, Türk-Amerikan Giresunlular Derneği Temsilcileri,eski Kongre Üyelerinden Michael McMahon katıldı.
 
Kongre Üyesi Kinzinger “ Türk Amerikan toplumunda canlanma görüyoruz. 2015 yılında Ermeni tasarıları gelmemesi için Türk Amerikan toplumunun pro-aktif şekilde olması ve ses çıkaracak tepkiler vermesi gerekiyor" dedi. Eğer bu tür tepkiler doğarsa , birçok Kongre Üyesinin sözde Ermeni soykırımı tasarılarından uzak duracağını belirtti. Kinzinger , Türkiye'nin Ortadoğu’da çok önemli bir müttefik olduğunu  açıkça belirtti.
 
Kinzinger, Amerikan Hava Kuvvetlerinde görevli olduğu dönemde Türkiye'de de bir dönem bulunduğunu ve Türk-Amerikan ilişkilerine son derece önem verdiğini söyledi.Türk toplumuna her konuda yardıma hazır olduğunu belirten Kongre Üyesi, ilişkilerin daha çok artması için her konuda öneri ve fikirlere açık olduğunu belirtti.
 
TADF Başkanı Ali Çınar, TADF hakkında kısa bilgiler verdikten sonra, Türk toplumunu ilgilendiren hassas konularda fikir alışverişinde  bulundu.TADF Denetleme Kurulu Başkanı İbrahim Kurtuluş'ta Amerika'nın Türkiye'yi kaybetme lüksü olmadığını belirterek,Tükiye'nin Kore Savaşı dahil Amerika ile yakin iliskide olduğunu dile getirdi.Türk-Amerikan Aktivisti Lydia Borland’da Amerikan Kongresindeki Türk Dostluk grubu sayısının arttığını belirterek, yerel eyaletlerdeki aktivitelerin çok önemli olduğunu söyledi.


 

Kongre Üyesi Hakkında daha fazla bilgi için: http://kinzinger.house.gov/ 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.