Kırgızistan Cumhurbaşkanı, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Lu ile buluştu.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Lu ile buluştu.

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Güney ve Orta Asya İşlerinden Sorumlu ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Donald Lu ile görüştü.Cumhurbaşkanlığı...

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Güney ve Orta Asya İşlerinden Sorumlu ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Donald Lu ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Caparov'un, Orta Asya ülkeleri temasları çerçevesinde başkent Bişkek'i ziyaret eden Lu ile görüşmesinde, Kırgız-Amerikan ikili işbirliğinin güncel konuları ve öncelikleri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Lu'nun ülkeye yaptığı ziyaretinin taraflar arasında daha fazla işbirliği için iyi bir işaret olduğunu belirten Caparov, Kırgızistan'ın özellikle ileri teknolojiye ve modern üretime sahip şirketler için yatırıma açık olduğunu belirterek, "Yeşil, dijital ve yaratıcı ekonomiye odaklanmaya hazırız." dedi.

Kırgızistan'ı yeniden ziyaret etmekten duyduğu memnuniyetini dile getiren Lu ise, Amerikan tarafının, özellikle dijital ekonomiyi desteklemek için Kırgızistan ile ekonomik işbirliğini geliştirmeyi ve karşılıklı yarar sağlayan ortaklık için diğer alanları ve fırsatları değerlendirmeyi planladığını söyledi.

Lu, Caparov'u 59 Kırgızistan vatandaşının Suriye'den geri dönüşünden dolayı tebrik ederken, bu konuda işbirliğinin devamı için hazır olduklarını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.