Kışanak: KCK sanıkları aday olabilirler

Kışanak: KCK sanıkları aday olabilirler

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, KCK davası kapsamında tutuklu bulunan sanıklarının milletvekili olabilmeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Torba Yasa ile ilgili gösteri yapanlara polisin müdahalesine tepki göstererek, ''Mısır için 'Halkın sesini dinleyin' diyen Başbakan Torba Yasasına muhalefet eden emekçilerin üzerine polisi, askeri sürmüştür'' dedi.

Kışanak, gazetecilerin, ''KCK davasında tutuklu olanların aday gösterilip gösterilmeyeceği''ne ilişkin sorusu üzerine, partilerinde henüz aday adaylık sürecinin başlamadığını, örgütlenme çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Aynı zamanda seçim çalışmalarını sürdürdüklerini de belirten Kışanak, ''Ama bu adaylık çalışması değil. Cezaevindeki arkadaşlarımızın adaylığı konusunda da ilkesel olarak asla ve asla hiçbir tereddütümüz olamaz. Şuanda içeride bulunan arkadaşlarımızın durumu neyse benim durumum da aynıdır'' diye konuştu.

Torba yasanın özellikle çocuk işçiliğini sömürdüğünü, asgari ücreti daha aşağı çektiğini ve 18 yaş altındaki tüm asgari ücretlilerin ücretlerinde düşüş neden olduğunu savunan Gültan Kışanak, ''Bu kadar açık hak ihlalleriyle dolu bir torbaya karşı demokratik muhalefet güçlü bir şekilde mücadele etmektedir. Ne yazık ki Mısır için 'halkın sesini dinleyin' diyen Başbakan Torba Yasasına muhalefet eden emekçilerin üzerine polisi, askeri sürmüştür. Gazlarla ve coplarla bunlar durdurulmak istenmiş ve mücadeleleri engellenmek istenmiştir'' ifadelerini kullandı.

Kışanak, hükümetin iki yıldır açılımdan bahsettiğini ama, pratikte demokratikleşme yönünde hiçbir adım atmayan bir tutumu olduğunu öne sürdü. BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak, iki yıldır çözüm sürecinden söz edilmesine rağmen politikacılar, sendikacılar, insan hakları örgütleri, politik söylemde bulunan, basın açıklamasında bulunan herkesin ceza tehdidi altında olduğunu ve herkese karşı baskı ve tutuklama furyası yaşandığını iddia etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :