Kışladaki Ölümler Meclis'e Taşınıyor

Kışladaki Ölümler Meclis'e Taşınıyor

Kışlalarda son dönemlerde artan şüpheli asker ölümleri, aileleri harekete geçirdi. Acılı aileler, Meclis'in şüpheli ölümleri aydınlatmasını istiyor.

Kışlalarda son dönemlerde artan şüpheli asker ölümleri, aileleri harekete geçirdi. Acılı aileler, intihar olarak açıklanan ölümlerin aydınlatılması için Meclis'ten araştırma komisyonu kurulmasını talep edecek.

Ağrı Eleşkirt'te vatani görevini yaparken atış poligonunda intihar ettiği ileri sürülen er Volkan Kamalak'ın babası Hayri Kamalak, anayasa paketi tartışmalarının durulmasından sonra kendisi durumundaki diğer ailelerle Meclis'e çıkarma yapacaklarını anlattı. Kuşkuları giderilene kadar mücadele vereceklerini anlatan Kamalak, askerlerin şüpheli ölümlerinden sonra yetkili makamların kendilerine verdikleri bilgiler ile otopsi raporları arasında çelişkilere dikkat çekiyor. Kamalak, komisyon taleplerinin gerekçesini şöyle sıralıyor: "Raporlar ile askeri yetkililerin bilgileri birbiriyle uyuşmuyor. 'Kafasına sıktı' diyorlar ama raporlar, kurşunun karnından çıktığını yazıyor. Onca kapı çaldık, kimse derdimize derman olmadı. Son çare olarak Meclis'e başvuracağız."

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 'doldur-boşalt' sırasında kaza sonucu hayatını kaybettiği açıklanan Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Solgun'un babası İdris Solgun da Meclis'e gidecek ailelerden. Oğlunu 2008 yılında kaybettiğini anlatan Solgun, aradan iki yıl geçmesine rağmen otopsi raporunun verilmediğini söyledi. Solgun, "Oğlum acemi bir er değildi. Uzman çavuştu. Benden ayrıldıktan bir gece sonra öldüğü haberi geldi. Neden olarak birçok şey sıralandı. Raporunu istedik, iki yıldır verilmiyor. Her şeyin üstünde olan Meclis'in bu duruma artık el atmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Şırnak 6. Kolordu Komutanlığı'nda görevliyken intihar ettiği iddia edilen Piyade Er Sedat Horuz'un babası Sedat Horuz da oğlunun intihar etmediğine inanıyor: "Ne maddi ne de askerlikle ilgili bir sorunu vardı. Bir baktık intihar etti. Arkadaşları ölümünden önce bir uzman çavuşla tartıştığını söylediler. Bundan kısa bir süre sonra ölüm haberi geldi. Aradan bunca zaman geçmesine rağmen kimse derdimize derman olmadı. Eğer Meclisde derdimize çare olmayacaksa diyecek bir başka sözümüz olmayacaktır. "

Etiketler :