Kız - erkek öğrenci ayrımı haberleri gerçek dışı

Kız - erkek öğrenci ayrımı haberleri gerçek dışı

Mersin Milli Eğitim Müdürü Gül: Kız - erkek öğrenci ayrımı haberleri gerçek dışı.

Mersin'de Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde, kız ve erkek öğrencilerin birbirlerine 45 santimetreden daha fazla yaklaşmayacaklarına dair bazı basın yayın organlarında çıkan haberler Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül tarafından yalanlandı. Okul öğretmenleri ve öğrenciler de okullarında kesinlikle kız erkek ayrımının söz konusu olmadığını belirtirken iddiaların okulun başarısını çekemeyenler tarafından ortaya atıldığını belirtti.

Mersin Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, söz konusu iddiaların odağındaki Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'ne gelerek gazetecilere okulu gezdirdi.

İlk olarak kız ve erkek öğrencilerin bir birinden ayrıldı iddia edilen yemekhaneye gelen Milli Eğitim Müdürü Gül, yemekhane görevlilerine kız ve erkek öğrencilerin ayrı yemek yiyip yemediğini sordu. Görevlinin okulda çalıştığı 5 yıldır kız ve erkek öğrencilerin beraber yemek yediğini söylemesi üzerine Gül, demir parmaklıklarla ayrıldığı söylenen yere geldi.

Demir parmaklıklarla ayrıldığı öne sürülen yerin bodruma inen bölüm çıkması üzerine Gül daha sonra birbirinden ayrıldığı söylenen kız ve erkek öğrenci pansiyonunun kapısına geldi. Gül, kız ve erkek pansiyonunun birbirinden ayrı olmasının gayet doğal olduğunu belirterek, erkek ve kız öğrencilerin yemeklerini birlikte yediklerini söyledi.

Gül, daha sonra incelemelerde bulunmak üzere sınıflara girdi. Sınıflarda kız ve erkek öğrencilerin birlikle ders yaptığı görülürken öğrenciler kesinlikle kızlarla erkekler arasında bir ayrımın söz konusu olmadığını söyledi. Resim atölyesinde ise kız ve erkek öğrencilerin aynı masa etrafında birlikte ders yaptıkları görüldü. Burada öğrenciler kız ve erkek arasında bir ayırımın söz konusu olmadığını dile getirdi.



OKULUN RESİM ÖĞRETMENİ: ÖĞRENCİLER SON DERECE ÖZGÜR VE RAHAT

Gazetecilerin iddiaları sorduğu resim öğretmeni Zeynep Pekcan ise haberlerin tamamen yalan olduğunu söyledi.

Öğrenciler arasında bir ayrımın olmadığını ifade eden Pekcan, "Çocuklar bırakın ayırımı, derslerde birlikte oturabiliyor. Son derece özgür ve rahatlar. Böyle bir söylentiye kimsenin inanmasını istemem." diye konuştu.

Kız ve erkek öğrencilerin birbirlerine 45 santimden fazla yaklaşmamasının istendiği yönündeki iddiaların tamamen yalan olduğunu ifade eden Pekcan, "Bırakın yaklaşmamayı kol kola geziyorlar. Birbirleri ile arkadaşlar. Dertlerini bana söylerler. Asla böyle bir şey yok. Birkaç öğrencinin belki okul idaresi ile ters düşmesinden ötürü kaynaklanan söylentidir. Biz böyle bir söylentiye inanmıyorum. Erkek kız ayrımı yurtta gerçekleşen bir olay. Aynı ortamda yemek yiyorlar." şeklinde konuştu.

GÜL: OKULUN MAKSATLI YAYINLARLA GÜNDEME GETİRİLMESİ TALİHSİZLİK

Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, söz konusu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin kız ve erkek öğrencilerin yetenek sınavı ile alındığı karma bir okul olduğunu ifade etti.

Okulun gerçekle bağdaşmayan ve haber değeri olmayan maksatlı yayınlarla gündeme getirilmesini talihsizlik olarak niteleyen Gül, "Okul müdürü tarafından kız ve erkek öğrencilerin birbirlerine en fazla 45 santim yaklaşabileceklerine dair emir ve duyurunun ne kadar anlamsız ve mantık dışı olduğu kendiliğinden anlaşılacaktır." dedi.

"Karma eğitim yapılan, sınıf ve sıralarda kız-erkek öğrencilerin beraber oturduğu bir okulda böyle bir emrin ve talimatın olamayacağı ve olmadığı herkesçe bilinen bir gerçektir." diyen Gül, "Kız öğrenciler için sıraların önüne tahta yaptırıldığı tamamen asılsız ve gerçeği yansıtmayan bir bilgidir. Zira okulda ve dersliklerde kullanılan sıralar Türkiye genelinde kullanılan sıra ve dersliklerden farklı değildir. Bu sıralara ekstra bir parça eklenmesi iddiası gerçeği yansıtmamaktadır." şeklinde konuştu.

Pansiyonda öğrencilerin birlikte yemek yediğini ifade eden Gül şöyle devam etti: "Okul yurdunda 'kız ve erkek öğrencilerin kaldığı pansiyonlar arasına demir parmaklıklar ve farklı giriş kapılarının kullanıldığı' iddiası ise tamamen maddi gerçeği farklı bir mecraya taşımaktan ibarettir. Zira aynı binanın çatısı altında iki farklı okula ait iki farklı pansiyon var ve bu pansiyonların girişlerinin ayrı olması doğal ve normal bir olaydır."

"Haftada iki saat din dersi için 3 öğretmen bulunuyor" iddiasını da yalanlayan Gül, bu tamamen yanlış bilgiye dayanmaktadır. Çünkü okulun din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin haftalık ders saati sayısı her sınıf için 1, öğretmen normu 1'dir ve hâli hazırda okulda tek bir öğretmen görev yapmaktadır. Müzik dersindeki uygulamalar da tamamen Talim ve Terbiye Kurulu'nun 20 Temmuz 2010 tarihli ve 76 sayılı kararı gereği yürütülmektedir." açıklamasında bulundu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :