Kızı HDP'li Tarhan'dan büyük ekonomi spekülasyonu

Kızı HDP'li Tarhan'dan büyük ekonomi spekülasyonu

Kızı HDP İstanbul eşbaşkanı Ayşe Erdem olan Konda araştırma şirketinin sahibi Tarhan Erdem'in müşterisi olan TÜSİAD üyelerine gönderdiği anket, ekonomide büyük spekülasyona yol açtı.

7 Haziran seçimleri yaklaşırken piyasalarda anketlerin etkisi giderek artıyor. Uzmanlar dün Konda’nın müşterilerine geçtiği bir anketin sonuçlarının piyasalara satış getirdiğini belirtiyor.

Nisan ayında yapılan bir önceki çalışmaya göre AK Parti’nin oylarını yüzde 42,9’dan yüzde 40,5’e, HDP’nin oylarını ise yüzde 12,1’den yüzde 11,5’e düştüğünü gösteren anket, koalisyon hükümeti fiyatlamasına neden oldu.

Dolar/TL gün içinde 2,56 seviyesinden 2,59 seviyesine kadar çıkarken son 3 haftanın en sert düşüşünü yaşadı. Borsada ise banka hisseleri öncülüğünde düşüş yaşandı. Bankacılık Endeksi yüzde 1,96 değer kaybederken, BIST 100 endeksi günü yüzde 1,4 düşüşle kapattı.

BusinessHT’nin elde ettiği Konda anket sonuçlarına göre AK Parti yüzde 40,5, CHP yüzde 28,7, MHP yüzde 14,4 ve HDP yüzde 11,5 oy alıyor.

Konda’nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, raporu sadece müşterileri için yazdıklarını, kamuoyu ile paylaştıkları bir anket çalışmalarının olmadığını kaydetti. Ağırdır, “Müşterilerimiz ile yaptığımız anlaşma gereği böyle bir raporun olduğunu ya da olmadığını söyleyemem” dedi.

KIZI HDP’Lİ KONDA’DAN BÜYÜK EKONOMİ SPEKÜLASYONU

Bilindiği üzere Konda araştırma şirketinin sahibi Tarhan Erdem’in kızı, HDP’nin İstanbul Eş başkanı Ayşe Erdem.

Konda’nın müşterilerine özel olarak yayınladığı anket, “Barajı geçmek için her şey mübah.” yorumlarına neden oldu.

İşte Tarhan Erdem ve kızı Ayşe Erdem:

 

Haber 10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.