Kızılay Kültür Sanat Yayınları Okuyucuların Beğenisine Sunuldu

Kızılay Kültür Sanat Yayınları Okuyucuların Beğenisine Sunuldu

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda pek çok katılımcının yer aldığı Kızılay Kültür Sanat Yayınları tanıtım toplantısı Kızılay Akademi koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu'nda pek çok katılımcının yer aldığı Kızılay Kültür Sanat Yayınları tanıtım toplantısı Kızılay Akademi koordinasyonunda gerçekleştirildi. Arşiv fotoğrafları ve kitapların görsellerinden hazırlanan sergi de ziyarete açıldı.

Kızılay, faaliyetlerini daha fazla insana duyurmak ve gelecek nesillerin de bu faaliyetleri bilmesini sağlamak amacıyla Kızılay Kültür Sanat Yayınları ile faaliyete geçti. Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Külliyesi'nde Kızılay Akademi koordinasyonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'ın kaleme aldığı esere kadar bir dizi yayın okurların ilgisine sunuldu. SBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Karakoç, toplantının Haydarpaşa'daki Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Külliyesi'nde gerçekleştirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, “Tarihe ışık tutan belgeleri günümüz insanının anlayacağı şekilde kitaplaştırarak bugün burada masamıza getirdiler. Tabii bunun arkasında, belgelerin günümüze aktarılarak bizlere kazandırılmasında büyük bir emek var” dedi.

"Yayınlarımızı yeni yüzüyle karşınıza çıkartıyoruz"

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ise Kızılay'ın kurucularının neredeyse tamamının etkinliğin gerçekleştirildiği Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane binasında görev yapan akademik personelden oluştuğunu söyledi. Kızılay'ın 11 Haziran 1868'de başlayan kuruluş hikayesini ve tarihi süreçte katkı sağlayan isimlerin çabalarını anlatan Kınık, kurumun kültür sanat alanındaki faaliyetlerini yayıncılık çalışmalarıyla güncellediğini vurguladı. Okuyucunun beğenisine sunulan eserlerde çok önemli bilgi ve belgelerin yer aldığına işaret eden Kınık, üretilen bilgileri kayıt altına alınıp ölçülmesinin ve dünya ile paylaşılmasının önemine dikkati çekti.

Kınık, hatırat dizilerinden bilimsel çerçevelere, popüler teknolojik yayıncılıktan edebiyata ve şiire kadar çeşitli eserlerin Kızılay Kültür Sanat Yayınları tarafından yayımlanacağını belirterek, “İnsanlığa ait olan bilgiyi insanlıkla paylaşmak için kültür sanat yayınlarımızı yeni yüzüyle karşınıza çıkartıyoruz. İçinde çok farklı yelpazelerde içerikler göreceksiniz” değerlendirmesinde bulundu.

Marko Paşa’nın Torunu Araştırmalara Destek Verdi

Kızılay'ın kurucuları arasında yer alan Marko Paşa'nın torunu Despina Anaç, toplantıya Atina'dan video konferans yöntemiyle bağlanarak konuşma yaptı. Gerçekleştirilen çalışmaların kendisini çok heyecanlandırdığını ifade eden Anaç, Marko Paşa ile ilgili araştırmalarını ve yazdığı kitabı anlattı.

Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve Kızılay Akademi Başkanı Alpaslan Durmuş’un yanı sıra kitaplara katkıda bulunan akademisyen, araştırmacı, yazar, editör, tasarımcı ve tercümanlar da söz alarak gerçekleştirilen çalışmalara ve yayımlanan eserlere ilişkin bilgiler verdi.

Kızılay Kültür Sanat Yayınları'nın Hilal-i Ahmer hemşire ve ebelerinin tuttuğu notlardan hazırlanan "Ebelik Staj Defteri", ev kazalarını önlemek için alınacak önlemleri görseller eşliğinde anlatan "Evde Güvenli Yaşam" ve insani diplomasinin somut yansımalarının ele alındığı "Kuramdan Uygulamaya İnsani Diplomasi" adlı kitaplar etkinliğe katılanlara hediye edildi. "Balkanlar'da Yetim Türkler", "Plevne'den Erzurum'a Kızılay'ın Emri Altında", "Balkanların Yükü", "Balkanlar'dan Türkiye'ye Göçler", "Süper Havalı Teknoloji Nasıl Çalışır", "Sanat Bakacından Savaş", "Adnan Adıvar", "Besim Ömer Paşa", "Safiye Hüseyin Elbi", "Yusuf Akçura" ve "Öteki Sürgün" adlı eserler de ilk etapta yayına hazırlanan 14 kitap arasında yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.