Kızılırmak suyunun vanası kapanacak

Kızılırmak suyunun vanası kapanacak

Gökçek, "Ankaralılara yarından itibaren Çamlıdere ve Kurtboğazı barajlarından su vereceğiz" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yarından itibaren Ankaralılara Kızılırmak'tan verilen suyu keseceklerini belirterek, "Ankaralılara yarından itibaren Çamlıdere ve Kurtboğazı barajlarından su vereceğiz" diye konuştu.

Gökçek, yaptığı açıklamada, Ankara'nın su sıkıntısı çekmemesi için Kızılırmak'tan su verildiğini, ancak barajlara yağan yağmurlardan dolayı yarından itibaren Kızılırmak suyundan gelen vanaları kapatacaklarını söyledi.

Gökçek, "Ankara'nın suyu susuzluk nedeniyle Kesikköprü'den temin ediliyordu. Kesikköprü'nün suyu tat ve lezzet açısından Çamlıdere'ye nazaran daha düşüktü. Bu nedenle son zamanlarda yağan yağmurlar barajlarımıza su doldurmaya başlayınca, suyumuz yettiği sürece eski düzene döndük. Kesikköprü garanti olarak beklesin. İnşallah yarından itibaren Ankara'ya Çamlıdere ve Kurtboğazı'ndan su vermeye başlayacağız" şeklinde müjde verdi.

Kesiköprü suyunun zararlı olmadığını, ancak tat açısından Çamlıdere suyunun daha içilebilir olacağını kaydeden Gökçek, şöyle konuştu:

"Kesikköprü'nün tadı Çamlıdere'ye nazaran iyi değil. Yağmur yağdığı için barajlarımız dolmaya başladı. Ankaralılar tekrar Çamlıdere ve Kurtboağızı suyunu içsin, kullansın diyoruz. Yarından itibaren bu suyu Ankara'ya vermeye başlayacağız. Ne zaman su sıkıntısı olur o zaman Kesikköprü'ye döneceğiz. Kesikköprü Ankara'nın garantisidir. 1.5 ay içinde 150 milyon metreküp civarında su geldi. 37 milyon metreküp suyumuz kalmıştı. Şu anda rezervlerimizde 250 milyon metreküp suyumuz var. Dağlarda kar var karların erimesi ile 300 milyon metreküpü geçecektir. Yağan yağışlar ile bu sene su sıkıntısı yaşamayacağız. 258 milyon metreküp suyun 158 milyon metreküpünü rahatlıkla kullanabiliriz. Günde 1 milyon metreküp su kullansak 6 aylık ihtiyacamızın karşılanması demek. Bundan sonra yağacak olan yağmurlarla yeniden gelecek kışa kadar rezervimiz var. 350 milyon metreküpleri bulacak olursak bu sene sıkıntıyı atlatacağız."

Ankaralıları tasarrufa çağıran Gökçek, "Ankaralılar'ın su konusunda tasarrufta bulunmalarını istiyorum. Su artık petrol gibi kıymetli" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :