Kızlar Neden Daha Başarılı?

Kızlar Neden Daha Başarılı?

YGS sonuçlarında kız öğrencilerin üstünlüğünü yorumlayan uzmanlar ortak kanıda birleşti. Kızlar kazanmak için daha hırslı ve başarı odaklı çalışıyor.

ÖSYM'nin rekor hızla açıkladığı YGS, kız öğrencilerin üstünlüğüyle sonuçlandı. 2013 YGS birincileri Ankara TED Koleji Vakfı Özel Lisesi'nden Zeynep Nur Karagöz, YGS1-YGS2 alanlarında, İstanbul Lisesi'nden Hümeyra Çolak YGS3-YGS4- YGS5 alanlarında, Kadıköy Anadolu Lisesi'nden Irmak Öziskender ise YGS6 alanında 500 tam puan alarak sınavın birincisi oldu.

GENÇLER BİLİNÇLENİYOR

Geçen seneki istatistikler göz önüne alındığında kız öğrencilerin başarısı öne çıkıyor diyen Sınav Dergisi Rehberlik Uzmanı Ömer Öcal, kız öğrencilerin erkek öğrencilere göre biraz daha ilgili olarak tanımlanabileceğini söyledi. Öcal, 'Okuma, üniversiteye gitme gibi sorumluluklar günümüz şartlarında kız öğrenciler tarafından daha ciddiye alınıyor' diye konuştu. Sosyolojik olarak Ankara'da eğitim kurumları arasında yaşanan rekabete dikkat çeken Öcal, 'Bilinçlenen bir gençlik geliyor bu da ümit verici' ifadelerini kullandı.

BAŞARI DAHA DA YÜKSEKTİ

ÖSYM'nin bu sene dördüncü kez uyguladığı yeni sistemle öğrencilerin genel başarısında önceki yıllara göre bir düşme gözlendiğini belirten FEM Dershanesi Rehberlik Uzmanı Faruk Ardıç, 'Hanım öğrencilerin başarıları erkeklere göre yüksek olsa da geçmiş yıllara göre yüzde 76,5'den yüzde 72,52e düştü' dedi.

KIZ ÖĞRENCİ DAHA DİSİPLİNLİ

Kız öğrencilerin daha düzenli disiplinli ve hedef odaklı çalışmaları sayesinde başarılı olduklarını belirten Final Dergisi Rehberlik Uzmanı Celil Vardar ise '2013 YGS'de matematik testinde tüm soruları doğru çözen aday sayısı geçen yıla göre yükseldi. Türkçe ve Sosyal'de ise bu oran azaldı' dedi.

ÖSYM'nin YGS sonuçlarını erken açıklaması sınav takvimini de etkileyebilir. Uzmanlar benzer bir durumla LYS'de de karşılaşılırsa tercih sürecinin erken başlayabileceğini söylüyor.

ÖSYM'nin yanlış soruları açıklaması şart

Özellikle tüm rehberlik uzmanlarının birleştiği ortak kanı ise ÖSYM'nin yanlış sorularla ilgili açıklama yapmasından yana. Sınav sırasında organize bir ekiple çalışan ÖSYM'nin sorular yanlış değilse, niçin yanlış olmadığını açıklaması gerektiği ifade edildi. Coğrafya'da 26. sorunun yanlış olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu soruyla ilgili de ÖSYM'nin şeffaf davranması gerektiğini belirtiyor.

YENİ ŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.