Kur'an-ı Kerim'i bile fişlemişler!

Kur'an-ı Kerim'i bile fişlemişler!

Bazı subaylara hangi gerekçelerle "irticacı" damgası vurulduğunun çok açık bir belgesi

Org. Balanlı hakkındaki iddialar

Org. Bilgin Balanlı'nın tutuklanması, kimilerini şaşırttı. Ama olayları yakından izleyenler, bu gelişmeyi tahmin ediyordu. Balanlı Paşa'nın ismini, ilk defa Mart ayında, emrindeki Tümgeneral Ahmet Yavuz'a gönderdiği bir talimat vesilesiyle duyduk. Tümgeneral Yavuz, komutandan aldığı emir gereği, "Harp oyunu ve plan semineri belgelerinin bilgisayarlardan yok edilmesini" istemiş, "Arşiv işlemleri yapılırken, imha edilen arşivlik malzemenin ayrıca bilgisayarda bulunanelektronikhalleri de silinecektir" yazısını tüm askeri birimlere göndermişti. Tümgeneral Yavuz'un imzası bulunan emir 27 Ocak 2011 tarihini taşıyordu. Zaten Yavuz, bu tarihten 15 gün sonra Balyoz davasından tutuklandı. Gene Balyoz'dan tutuklanan Korgeneral Yurdaer Olcan da, Harp Akademileri Komutanı Org. Bilgin Balanlı'nın yardımcısıydı.

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda İstihbarata Karşı Koyma Birimi'nin parkelerinin altında ele geçen evraklar arasında, Bilgin Balanlı adına imzaya açılmış belgeler vardı. Şubat 2003 tarihli çok gizli emirde, "Oraj hazırlıkları kapsamında yapılan tüm çalışmalar EK-A'da sunulmuş olup, ilgili personele devredilmiştir. İhtimalat Planı hazırlanmasına yönelik olarak Planlama Grubu oluşturulmuş olup, faaliyetler gizlilik içerisinde yürütülmektedir. Arz ederim" (Hava Pilot Tümgeneral Plan Prensipler Başkanı Bilgin Balanlı) yazıyordu. Belgenin ekleri şu şekilde belirtilmişti: "EK-A: Oraj Hava Harekât Planı Devredilen Çalışmalar. EK-B: İhtimalat Planı Hazırlıklarında Görev Alacak Personel Listesi."
Daha sonra Eskişehir'de,emekliAlbay Hakan Büyük'ün evinde çıkan evrakın, İhtimalat Planı'nın devamı niteliğinde olduğu ileri sürüldü. Oraj'ın uygulanamaması, ya da başarısız kalınması durumunda alınacak tedbirlerle ilgili bir planın, Balanlı tarafından hazırlandığını gösteren yazışmalar ele geçti. Bunun yanı sıra, gizlilik ihlâli yapan personelin doğrudan Tümgeneral Bilgin Balanlı'ya bildirilmesini isteyen bir talimat da belgeler arasındaydı.

Emekli Albay Hakan Büyük'ün evinde, Bilvanis Operasyonu'na ilişkin bilgilere de rastlandı. 2003'ten itibaren, tarikatçı yapılanma iddiasıyla ilgili bu çiftliğin yakından izlendiği, fotoğraf ve videolarının çekildiği anlaşıldı. Bilgin Balanlı, 2006-2009 arasında 1.Hava KuvvetleriKomutanı sıfatıyla Eskişehir'de bulunuyordu. Hakan Büyük'ün evinde çıkan belgeler arasında, Bilvanis Çiftliği'ne gerektiğinde taarruz edileceğine dair bir yazı da mevcuttu. Bilgin Balanlı imzasıyla açılan Şubat 2007 tarihli belgede şu 2 madde yer alıyordu:

"1) Nakşibendi Tarikatı'nın kollarından olan Adıyaman Menzil grubunun şeyhlerinden Fevzettin Erol, 30 Aralık 2002 tarihinde Sivrihisar ilçesi, Aşağıkepen köyü, Veletler Mevkii'nde arazi satın alarak söz konusu araziyi "BİLVANİS ÇİFTLİĞİ" adı ile yerleşim birimi haline getirme faaliyetine başlamıştır.

2) Bahse konu çiftliğe ilişkin ilgi ile gönderilen hususlara ilave olarak elde edilen bilgiler, EK-A'da gönderilmiş olup, çiftliğin mevcut detaylı hava fotoğrafları incelenerek, emir verildiğinde, HAVADAN YERE TAARRUZ İCRA ETMEK ÜZERE AYRINTILI HEDEF ANALİZ ÇALIŞMASI YAPILACAKTIR."

Balanlı ıslak imzayla fişlemiş

Org. Bilgin Balanlı,28 Şubatsürecinde de, irticanın peşine düşmüş aktif bir komutandı. 9. Ana Jet Üs Komutanı sıfatıyla ve ıslak imzasıyla, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderdiği 16.2.1998 tarih ve "Gizli" ibareli Lahika'da şöyle diyordu:

"9'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı Motor Atölyesi'nde görevli Başçavuş Fahri Karakülah; eşinin medeni kıyafet giymemesi nedeniyle ilgili yazı ile gözetim altına alınmıştır. Takip ve kontrol sonucunda personelin eşinin medeni kıyafet giymediği, Üs Komutanlığı'na eşinin peruklu fotoğrafını verdiği, ancak daha sonra eşinin medeni kıyafet giymeye başladığı, kızı Duygu Karakülah'ın Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde orta 3'üncü sınıfta öğrenim gördüğü tespit edilmiştir. Bir ekip tarafından evi ve işyerindeki eşyaları aranmıştır. Evin duvarlarında irticai yönde herhangi bir yazı, panoya rastlanılmadığı, sadece 1 adet Kur'an'ı Kerim'in görüldüğü... Personelin aramayı yapan istihbarat subayına, Atatürkçü Düşünce Derneği'ne üye olmak için yaptığı başvuru belgesini gösterdiği,... ile birlikte motor atölyesinde namaz kıldığı... Personelin irticai faaliyetlerde bulunduğu, motor atölyesi şefi olması nedeniyle irticai görüşlü kişileri koruduğu, medeni kıyafet giymesinin, evine Türk Bayrağı asmasının ve Atatürkçü Düşünce Derneği'ne üyelik başvurusunda bulunmasının, kontrol altına alındığını öğrendiği için, bu konuda yapılacak çalışmaları yanlış yöne yönlendirmek amacıyla maksatlı olarak yapıldığı değerlendirilmektedir. İmza: Bilgin Balanlı-Hava Tuğgeneral Üs Komutanı"

Lahika'daki tespitler, bazı subaylara hangi gerekçelerle "irticacı" damgası vurulduğunun çok açık bir belgesi.

NAZLI ILICAK - SABAH




 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.