KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyonkarahisar Belediyesi ziyaretinde konuştu:

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Afyonkarahisar Belediyesi ziyaretinde konuştu:

"Doğu Akdeniz’deki bir Türk devleti olarak KKTC’nin önemi ve değeri, değişen konjonktürle birlikte gelişen jeopolitik ve jeostratejik konumu, Türkiye’nin Libya’yla anlaşmasıyla ve koridorun oluşturulmasıyla anlaşılmıştır"

AFYONKARAHİSAR (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Doğu Akdeniz’deki bir Türk devleti olarak KKTC’nin önemi ve değeri, değişen konjonktürle birlikte gelişen jeopolitik ve jeostratejik konumu, Türkiye’nin Libya’yla anlaşmasıyla ve koridorun oluşturulmasıyla anlaşılmıştır." dedi.

Afyonkarahisar Belediyesini ziyaret eden Tatar, burada yaptığı konuşmada, KKTC'nin sadece bir toprak değil, aynı zamanda egemenlik hakları ve deniz yetki alanları ile ekonomik münhasır bölge haklarıyla Türkiye Cumhuriyeti ile yaptığı anlaşmalarla mavi vatanda da hak ve hukuk sahibi olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremleri birlikte yaşadıklarını ve Adıyaman'da KKTC'li çocukların hayatını kaybettiğini dile getiren Tatar, şöyle konuştu:

"Onların acısı hep yüreğimizdedir ama tabii 50 binden fazla da ana vatanımızdan kardeşimizin de hayatını kaybetmesi, bu acıyı birlikte yaşamamıza sebep olmuştur. Dolayısıyla milletimizin gücüyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, çoğu milletin başaramayacağını ve 11 ili kapsayan milyonlarca insanın yaşadığı o bölgedeki felaketin çözüm bulması için olağanüstü bir gayretle çalışmalar devam ediyor. Dolayısıyla bu acıyı hiçbir zaman unutmamız mümkün değil. İnşallah, alınan tedbirlerle yapılacak olan çalışmalarla bundan sonra böyle acılar yaşanmasın."

Tatar, 10 gün önce Azerbaycan’da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le bir araya geldiğini ifade ederek Azerbaycan'ın kurucu lideri Haydar Aliyev’in müzesinde kendi sesinden bir ifadesinde ‘Kafkasya, Anadolu ve Doğu Akdeniz’ söyleminde bulunduğunu söyledi.

Tatar konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Doğu Akdeniz’deki bir Türk devleti olarak KKTC’nin önemi ve değeri, değişen konjonktürle birlikte gelişen jeopolitik ve jeostratejik konumu, Türkiye’nin Libya’yla anlaşmasıyla ve koridorun oluşturulmasıyla anlaşılmıştır. Dolayısıyla bütün bunlar gelecekte milletimizin ulusal çıkarları ve milli değerleri bakımından çok önemli kavramlardır."

Ziyaret kapsamında Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesini ziyaret eden Tatar, burada anı şeref defterini imzalayarak Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı'dan bilgi aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.