KKTC'de iki Türk partisi AP’ye Türkiye'yi şikayet etti

KKTC'de iki Türk partisi AP’ye Türkiye'yi şikayet etti

MHP lideri Devlet Bahçeli, partideki muhaliflere yüklenirken Kemer Belediye Başkanı'nın ihraç istemiyle ilgili de konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kocaeli İl teşkilatınca düzenlenen iftar programında, partilerle birlikte orucunu açtı. İftar sonrasında partililere seslenen MHP lideri Devlet Bahçeli, kurultay çalışmalarına değinerek, “MHP’ye layık olmayan, kutlu davamızın sorumluluk ve ülkülerini engel gören, gelenek ve geçmişimizden kopmamızı planlayan kim varsa, yakında kendi yollarını çizmek durumunda kalacaklardır" dedi.

"İSRAİL'LE YAPILAN ANLAŞMANIN İÇ YÜZÜNÜ BİLMEK HAKKIMIZ"

Konuşmasında Türkiye-İsrail ilişkilerinin düzelmesini yorumlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İsraille ilişkilerin iyileşmesinden rahatsız değiliz. Fakat onursuz bir anlaşmaya bel bağlayıp zafer çığlıkları atmaktansa, onurluca dik duruş göstermek, taviz ve teslimiyete set çekmek, bundan dolayı da gerekirse mağdur olmak Türk milletinin tarihi vasfıdır. Tarih sayfaları kaybederken kazandık diyenlerin hazin sonlarıyla doludur. Türk milletinin sözünü yere düşürmeye, mahcup etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Bölgesel ve küresel hesaplar uğruna milli ilkelerimizin üzerini çizenler artık kaçamayacak, kurtulamayacaklardır. Bu hesap er geç millet vicdanında sorulacaktır. Sayın Erdoğan Gazze’yi milli mesele görüyordu. Asıl milli meseleleri yük ve kambur görüp Gazze’ye sığınanlar, şimdi Filistin davasına da tamiri imkansız zararlar vermişlerdir. Türk milleti vefasız değildir. Milliyetçi Ülkücü Hareket Türk ve İslam coğrafyasını asla unutmamış, unutmayacaktır. Kim ne yaparsa yapsın, hangi söz ve yeminlerini çiğnerse çiğnesin, biz ilke ve ülkülerimizin peşinden ayrılmayacağız” dedi.

"RUSYA İLE İLİŞKİLERİN BOZULMASINDAN YANA DEĞİLİZ"

Rusya-Türkiye ilişkilerinin düzelmesinden yana olduklarını belirten Bahçeli, “Bölgesel gelişmelerin boyutu ele alındığında pek tabiidir ki, iki ülke arasındaki buzların erimesi olumludur. Ancak bunun neyin karşılığı olduğu belli değildir. Rusya sadece dilenen özürle mi elini uzatmıştır? Rusya’ya bizim bilmediğimiz hangi ödünler verilmiştir? Düne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya’ya karşı üst perdeden seslendirdiği öfkeli sözlerini nereye koyacağız? Sayın Erdoğan düşürülen Rus uçağından sonra, aynısı olsun yine yaparız diyordu. Peki değişen ne olmuştur da, Rusya’ya birden bire el uzatılmıştır? 2015 yılının Kasım ayından beri bozulan ilişkilerin kime zararı dokunmuş, bu gerilimden kim kazançlı çıkmıştır? Bu sorunun cevabını milletimizin duyması en tabii hakkıdır. Elbette gelişmelerin iç yüzünü bilmek ve öğrenmek istiyoruz” diye konuştu.

"KEMER BELEDİYE BAŞKANI, MHP'YE İHANET ETTİ"

MHP’li Kemer Belediye başkanının düşürülen Rus uçağı pilotunun ailesine ev yardımı yapacağını bildirmesinin partiye ihanet olduğunu söyleyen MHP lideri Devlet Bahçeli, “Bu izansızlığın, bu şuursuzluğun tarifi yoktur. Şehitlerimizi aklının ucuna dahi getirmekten bihaber bu belediye başkanının yaptığı tek kelimeyle parti ilkelerimize, davamızın emanetlerine saygısızlıktır. Rus pilotunun ailesine ev vermeyi düşünen bu belediye başkanı, Türkmen katillerine, egemenlik haklarımızı ihlal eden mütecaviz emellere kucak açmıştır. Böyle bir şahsın Milliyetçi Hareket Partisi’nde yeri olmaz, olmayacaktır. Türkmen Dağı’na bomba atıp, Bayır-Bucak Türkmenlerinin kanını dökenleri taltif etmeye cüret edenlerin bir saniye bile aramızda durması kendimizi inkardır. Ve bu belediye başkanı bizim için yok hükmündedir. Bu şahsın paradigma değişimcisi olması, Milliyetçi Hareket Partisi’nin nasıl bir saldırı ve oyunla karşı karşıya olduğunun en açık ispatıdır. Böylesi garabet kişiler, yeri gelirse PKK’lılara çiçek verir, yeri gelirse IŞİD’çi canilere ikramda bulunur, sırf döviz uğruna Türk düşmanlarına boyun eğer. İşte bu yüzden Milliyetçi Hareket Partisi temizlenecek ve kendine gelecektir” şeklinde konuştu.

"ARINMA MEVSİMİNE GİRİYORUZ"

MHP’nin ilerleyen süreçte arınma mevsiminden geçeceğini ifade eden Devlet Bahçeli,“Önümüzde iç muhasebe dönemi bizleri beklemektedir. MHP’ye layık olmayan, kutlu davamızın sorumluluk ve ülkülerini engel gören, gelenek ve geçmişimizden kopmamızı planlayan kim varsa, yakında kendi yollarını çizmek durumunda kalacaklardır. Ülkücü nefsine tutsak olmayan, ona buna tamah etmeyen cesaret ve dirayet künhüdür. Bizim dünümüz Türk’tür, bugünümüz Türk’tür, yarınımız da Türk olacaktır. Doğru olacağız, vicdan ve dürüstlüğün çizgisinden ayrılmayacağız; davayı kişisel dürtü ve hedeflerine alet edenlere de fırsat vermeyeceğiz. Egolarına, hırslarına, küçük hesaplarına yenilip oyunlara alet olanları mutlaka aramızdan ayıklayacağız. Bir olacağız, diri olacağız, Ülkücü yaşayacağız, Türkiye’yi hak ettiği seviyelere Allah’ın izniyle taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

"2018'DEKİ BÜYÜK KURULTAYA ODAKLANDIK"

Kurultayın askıya alınma kararını yerinde bulduğunu söyleyen HMP lideri Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

“Böylelikle korsan kurultay tüm sonuçları itibariyle kızaktadır, beklemeye alınmıştır. Artık önümüze bakacağız, oyalanmayacağız, Türkiye’nin temel ve hassasiyet dolu gündemine odaklanacağız ve de 18 Mart 2018’de Olağan Büyük Kurultayımızı kardeşlik ve ülküdaşlık hukuku içinde yapacağız. Milliyetçi Hareket Partisi durmayacak, beklemeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi çıkarılan engelleri aşacak, oynanan oyunları bozmaya sonuna kadar devam edecektir. Biz Türk-İslam medeniyetinin kutlu günleri için varımızı yoğumuzu on yıllardır harcarken; işbirlikçiler fitne sofrasında karnını doyuruyordu. Her zaman sözlerimizde samimi olduk. Davamızdan ödün vermedik. Düşman çevrelere el açmadık. Hiç kimseye karşı el pençe divan durmadık. Kötülüğün kaybetmesi için milli şuur ve akıl sahibi kardeşlerim bir arada olmalıdır. İhanetin mağlup olabilmesi için vatanseverlerin, milletseverlerin, bayrak aşıklarının, Türkiye sevdalıların yürekleri mutlaka toplu atmalıdır. Bu süreçte davasına sımsıkı bağlı kalıp sadakat ve samimiyet imtihanından alnının akıyla çıkan her ülküdaşıma şükranlarımı sunuyorum. Sizler yanımda olduktan, sağlam iradenizi koruduktan sonra yedi düvel üzerimize gelse de faydasızdır ve sonuç alamayacaktır. Yüce Allah’ın, büyük Türk milletini karşılıksız seven, yürekleri Türkiye için atan Türk milliyetçilerini muzaffer kılacağına inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.