KKTC'DE Seçimin Galibi Eroğlu

KKTC'DE Seçimin Galibi Eroğlu

KKTC'de bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Derviş Eroğlu ilk turda gerekli olan yüzde 50 oyu aşarak KKTC'nin Rauf Denktaşve Mehmet Ali Talat'tan sonra 3. Cumhurbaşkanı oldu..

KKTC'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Derviş Eroğlu kazandı.

KKTC Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıklamasına göre, Eroğlu oyların yüzde 50,09'u aldı. Mehmet Ali Talat ise Eroğlu'nu yüzde 42,95 oy ile takip ediyor.

Seçimlerde KKTC genelindeki 629 sandıktan 527'i açıldı, oyların yüzde 83.78'i sayıldı. Bu sonuçlara göre Eroğlu'nun oyları, yüzde 50'nin üzerine çıktı.

Seçim sonuçlarını partililer ve yakınlarıyla Lefkoşa Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Merkezi'nde takip eden Eroğlu, zafer sevincini yakınları ile sarılarak paylaştı.

TÜRKİYE İLE YAIN İLİŞKİDE OLACAĞIZ

KKTC'de bugün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığını ilan eden Derviş Eroğlu, Kıbrıs müzakerelerinin devam edeceğini söyledi.

Eroğlu, UBP Genel Merkezinde basına yaptığı açıklamada, halkın tercihini yaptığını belirterek teşekkür etti.

Zorlu bir seçim süreci yaşandığını ve halkın iradesini sandığa yansıttığını belirten Eroğlu, halkın tercihini kendisinden yana kullanmasının önemli olduğunu kaydetti.

Kıbrıs görüşmelerinin devam edeceğini vurgulayan Eroğlu, ''Kıbrıs'ta onurumuzla, halkımızın varlığını bu topraklarda devam ettireceği bir anlaşma yapmak için müzakere masasında bulunacağız'' dedi.

Halkın haklarını müzakere masasında savunmak için, onurlu yaşayabilir bir anlaşma yapmak için uğraş vereceğini ifade eden Eroğlu, ''Kimse benim müzakere masasından kaçacağımı beklemesin'' dedi.

Derviş Eroğlu, Türkiye ile samimi ve yakın bir işbirliği içinde müzakerelerin seyrini devam ettireceklerini bildirdi.

Etiketler :