ABD Açıkladı: Yardım Paketi IŞİD'in Eline Geçti

ABD Açıkladı: Yardım Paketi IŞİD'in Eline Geçti

Pentagon, "Kobani'ye gönderilen ve boş araziye düşen iki paket yardımdan biri imha edildi, biri IŞİD'in eline geçti" açıklaması yaptı.

Pentagon sözcüsü Albay Steev Warren, Suriye'ye atılan ve IŞİD eline geçtiği iddia edilen yardım paketleri ile ilgili açıklama yaptı.

Pentagon sözcüsü Albay Steev Warren, "Kobani'ye gönderilen ve boş araziye düşen iki paket yardımdan biri imha edildi, biri IŞİD'in eline geçti." dedi.

"DÜŞMANIN ELİNE GEÇTİ"

Pentagon sözcüsü Albay Steev Warren, "Dün hedefi şaşıran bir paketin imha edildiğini duyurmuştuk. Bu olaydan sonra gönderilen yardımları bir daha gözden geçirdik. Bunun sonucunda, ikinci bir paketin daha yanlış yere düştüğünü ve muhtemelen düşmanın eline geçtiğini tespit ettik" dedi.

26 PAKET KÜRTLERE ULAŞTI

Warren, 26 paket yardımın ise Suriyeli Kürtlere ulaştığını sözlerine ekledi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı dün yaptığı açıklamada IŞİD kontrolündeki bölgeye düşen bir paketin vurulduğunu duyurmuştu.

İDDİA DOĞRULANDI

ABD'nin açıklamasından önce Irak Bölgesel Kürt yönetimi tarafından gönderilen ve ABD uçakları tarafından Kobani'deki YPG mevzilerine bırakılan silah yardımının bir kısmının yanlışlıkla IŞİD militanlarının bulunduğu bölgeye düştüğü iddia edilmişti. ABD'nin açıklamasıyla bu iddia doğrulandı.

IŞİD VİDEO PAYLAŞMIŞTI

IŞİD militanları tarafından çekilen ve video paylaşım sitelerinde yayınlanan bir görüntüde, paraşüt ile bölgeye bırakılan koliler görülmüştü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.