Akıllı bisikletler kullanıma hazır

Akıllı bisikletler kullanıma hazır

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi, 15 ayrı noktada 120 adet akıllı bisikletle vatandaşların hizmetine hazır hale getirildi.

Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi (KOBİS) kapsamında İzmit'te 15 noktada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan akıllı bisiklet istasyonuna bisikletler yerleştirildi. 120 yeni bisikletin yerleştirildiği 15 istasyondan bisikletler kiralanabilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kocaeli Fuarı içersindeki Ulaşım Daire Başkanlığı Seyahat Kartları Birimi'nden 18 Ağustos Pazartesi itibariyle 5 TL ücret karşılığında temin edilecek üye kartlarıyla bisiklet istasyonlarından akıllı bisikletler kiralanabilecek. Üye kartları için nüfus cüzdanı fotokopisiyle başvurulacak ve sözleşme imzalanacak. Üye kartına 5 TL ve katları oranında yükleme yapılırken, tek seferde 3 adet bisiklet kiralanabiliyor.

İLK YARIM SAATİ ÜCRETSİZ

İlk yarım saati ücretsiz olan akıllı bisikletlerin saati 1 TL olarak ücretlendiriliyor. Entegrasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra akıllı bisikletler, kredi kartı ve Kent Kart ile de kiralanabilecek. GPRS sistemi ve kameralarla takip edilen akıllı bisikletler 18 yaşın altındakilere kiralanmıyor. 18 yaşın altındakilerin üye kartı edinemediği sistemde, üye kartları kullanıcıya bisikletin sorumluluğunun yüklendiği sözleşme ile kiralanıyor.

15 İSTASYONDA 120 BİSİKLET

İzmit'te kent içi erişimi kolaylaştırmak, toplu taşıma sistemlerini besleyici nitelikte ara imkanlar oluşturmak, çevresel ve sürdürülebilir bir ulaşım aracının kullanılmasını özendirmek için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi (KOBİS), Yahya Kaptan'dan başlayan ve Plajyolu'na kadar devam eden 15 adet istasyondaki 120 akıllı bisikletten oluşuyor. Sekapark'ta Palmiye Cafe, Uçurtma Tepesi ve 2. Etap, Plajyolu'nda, İzmit Marina'da, Mimar Sinan Köprüsü altında, Kocaeli Fuarı'nda, Tren Garı'nda, İzmit Belediyesi önünde, Anıtpark'ta, Doğu Kışla Parkı'ndan, Kandıra Sapağı'nda, Yahya Kaptan Kınalı Asker Parkı yanında, Yahya Kaptan D-100 ve Arasta Park yanındaki bisiklet eğitim alanı olmak üzere 15 ayrı noktada akıllı bisiklet istasyonu bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.