SANTEK'14 Fuarına doğru

SANTEK'14 Fuarına doğru

2. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı SANTEK'14 Eylül’de açılacak.

Sanayi başkenti" Kocaeli'yi yeni pazarlarla buluşturmayı amaçlayan 2. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı (SANTEK'14), 25-28 Eylül tarihlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde açılacak.

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, düzenlenen basın toplantısında, kentin İstanbul'dan sonra ülkenin 2'nci büyük sanayi kenti olduğunu belirterek, Kocaeli'nin ayrıca kültür-sanat açısından da önemli bir şehir olduğunu vurguladı.

Ticaret odası olarak, kentin gelişmesi için çalışmalar yaptıklarını anlatan Özdağ, dış pazarlara açılmada karşılaşılan sorunlar içerisinde en önemli hususlardan biri olan "kaynak yersizliğinin" aşılmasında, fuarcılık çalışmalarının önemli bir çözüm enstrümanı haline geldiğini söyledi.

Özdağ, fuar ve benzeri organizasyonların işletmelere büyük kazançlar sağladığına işaret ederek, "Yapılacak fuarla firmaların, mevcut kapasitelerinin geliştirilmesi, yeni pazarlara açılmaları, partnerler bularak işbirlikleri kurmaları, yerli ve yabancı birçok yatırımcının şehirde yatırım yapmasını hedefliyoruz. İşletmeler dış pazarlara açılma, yeni teknolojilerden haberdar olma, yeni müşteriler bulma gibi birtakım avantajları bu organizasyonlarla kazanmaktadır" şeklinde konuştu.

FUARA, 200 YERLİ VE YABANCI FİRMANIN KATILMASI BEKLENİYOR

Geçen yıl gerçekleştirilen fuarla başarılı bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Özdağ, "Özellikle sıkı ilişkiler içinde olduğumuz İtalya, Hollanda, Macaristan, ve Bulgaristan ile diplomat seviyesinde davetlerimiz yaptık ve güzel dönüşümler alacağımızdan hiç şüphem yok. Bu yıl öngörülerimize göre 200 yerli ve yabancı firma, 30 STK ve toplamda 15 bin civarında ziyaretçi SANTEK'14 fuarını ziyaret edecektir" diye konuştu.

Özdağ, fuarda, "mach4industry" etkinliğinin olacağını belirterek, böylece ikili ve üçlü iş görüşmeleri yapılmasının planlandığını kaydetti.

Söz konusu etkinlik kapsamında, 60 ülkeden 100'ün üzerinde heyetin fuara katılacağını anlatan Özdağ, Amerika ve Avrupa'dan önemli isimlerin konuşmacı olarak katılım sağlayacağını bildirdi.

Fuar, demir çelik ve demir dışı metaller, gıda, plastik, otomotiv, kozmetik, boru, vana, pompa, boya ve kimya, madeni yağlar, elektrik elektronik, yapı malzemeleri, temizlik ürünleri, ahşap ürünleri, lojistik destek ve depolama, makine ve kalıp, ambalaj, mutfak ve banyo ürünleri, klima ve iklimlendirme, mobilya ve dekorasyon sanayinde faaliyet gösteren firmalar katılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde düzenlenecek fuar, 25-28 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.