Kimyasal madde fabrikasında yangın

Kimyasal madde fabrikasında yangın

Kocaeli'de kimyasal madde üretimi yapan bir fabrikada yangın çıktı, İstanbul - İzmit tren seferleri durduruldu.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde kimyasal madde üretimi yapan bir fabrikanın deposunda yangın çıktı.

Alınan bilgiye göre, Osmangazi Mahallesi'ndeki Polat Kimya Sanayi A.Ş'ye ait kimyasal madde üretimi yapan fabrikanın deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın nedeniyle fabrika kısa sürede boşaltılarak itfaiyeye haber verildi.

Olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekibinin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Fabrika çevresinde ise yoğun güvenlik önlemleri alındı.

''RİSKLİ BİR YANGIN"

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, kimyasal madde üretimi yapan fabrikadaki yangına ilişkin, ''Riskli bir yangın. Yangın çıkan fabrikada çok fazla miktarda solvent var'' dedi.

Vali Topaca, yaptığı açıklamada, Osmangazi Mahallesi'nde kimyasal madde üretimi yapan Polar Kimya Sanayi A.Ş'ye ait kimyasal madde üretimi yapan fabrikada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığını söyledi.

Yangını söndürmek için bölgeye kısa bir sürede çok sayıda itfaiye ekibinin sevk edildiğini ifade eden Topaca, söndürme çalışmalarının devam ettiği,itfaiye görevlilerinin fabrikanın içine girebildiğini kaydetti.

''Riskli bir yangın. Yangın çıkan fabrikada çok fazla miktarda solvent var'' diyen Topaca, şöyle devam etti: ''Ayrıca bu fabrikanın çevresinde çok sayıda kimyevi madde üretimi yapan fabrika var. Yangının buralara sıçramasından edişe ediyoruz. İstanbul ve İzmit'ten itfaiye ekipleri de bölgeye gitti. Ayrıca İstanbul'dan yangın söndürme helikopteri istedik. Ben de birazdan bölgeye giderek çalışmaları yerinde göreceğim.''

Bu arada, yangında yaralanarak Farabi Devlet Hastanesine kaldırılan kişinin Hüseyin Yanık olduğu öğrenildi.

İSTANBUL İTFAİYESİ, YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK EKİP GÖNDERDİ

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde kimyasal madde üretimi yapan bir fabrikada çıkan yangının söndürülme çalışmalarına İstanbul İtfaiyesi destek ekip gönderdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Gebze'nin Osmangazi Mahallesi'nde kimyasal madde üretimi yapan fabrikanın deposunda çıkan yangına ilk olarak fabrika işçileri ve çevre itfaiye birliklerinin müdahale ettiği belirtilerek, parlamaların yangının büyümesine neden olması dolayısıyla İstanbul İtfaiyesi'nden yardım istendiği kaydedildi.

Açıklamada, ''Ahtapot'' olarak adlandırılan hortum aracı, ''Koca Yusuf'' ve 11 müdahale söndürme aracıyla 29 personelin bölgeye sevk edildiği ifade edilerek, Hamidiye A.Ş'den de su tankerlerinin yola çıktığı ve olay yerine ulaşan İstanbul İtfaiye ekiplerinin yangına köpükle müdahale ettiği bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.