Kocaeli'nde Fetih Şöleni'ne büyük ilgi

Kocaeli'nde Fetih Şöleni'ne büyük ilgi

AGD tarafından her yıl İstanbul Dolmabahçe'de düzenlenen İstanbul'un fethi kutlamaları, bu yıl ilk defa Kocaeli Anadolu Gençlik Derneği ev sahipliğinde Derince İsmetpaşa Stadyumu'nda yapıldı.

Kocaeli'de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından İstanbul'un fethinin 560. yılı nedeniyle Fetih Şöleni düzenledi. 10 bin kişinin stadyumu doldurduğu şölene Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve SP Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan da katıldı.

AGD tarafından her yıl İstanbul Dolmabahçe'de düzenlenen İstanbul'un fethi kutlamaları, bu yıl ilk defa Kocaeli Anadolu Gençlik Derneği ev sahipliğinde Derince İsmetpaşa Stadyumu'nda yapıldı. İstanbul'un fethinin 560. yılı kutlamaları için İsmetpaşa'ya akın eden yaklaşık on bin kişi stadyumu doldurdu.

Ellerinde Türk bayrağı, milli görüş ve AGD bayrakları ile stadyuma gelenler renkli görüntüler oluşturdu. Stadyumun hakim noktalarına İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet ile milli görüşün lideri Necmettin Erbakan'ın posterleri asıldı. Fetih kutlamasına SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, SP Genel Başkan Baş Danışmanı Fatih Erbakan, SP İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, AGD Genel Başkanı Salih Turhan, SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, AGD Kocaeli Şube Başkanı Samet Gürsoy, SP ilçe başkanları ve AGD ilçe şube başkanları katıldı. Kutlamalara ayrıca Afganistan, Arakan, Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Bahreyn, Bangladeş, Burkine Faso, Cezayir, Endonezya, Eritre, Etiyopya, Fas, Filistin, Fransa, Hindistan ve Irak'tan temsilciler katıldı.

Fetih şöleni, İzmitli Hafız Recep Memiş'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak kamyonetin üzerine çıkarak milli görüşçüleri selamlarken, Kamalak'ın elini öpmek isteyenler izdihama neden oldu. Mustafa Kamalak, beraberindekilerle birlikte stadyumda bir tur attıktan sonra tekrar protokoldeki yerini aldı. Program, okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.