Koç'tan ABD'lilere seçim tahmini

Koç'tan ABD'lilere seçim tahmini

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç 2 yıl önce AK Parti'nin seçimde kaybedeceğini söylemiş.

ABD'li diplomatlara Haziran seçimleri için tahminini söyleyen Mustafa Koç'a göre AK Parti parlamentodaki çoğunluğunu yitirecek, AK Parti-MHP yada CHP-MHP koalisyonu olabilir.
 
Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Mustafa Koç, ve üç yönetici ile 9 Temmuz 2009'da nakkaştepe'de öğle yemeği yiyen dönemin ABD Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, konuşulanları altı gün sonra Washington'a telgrafla bildirmiş.  
 
ONA GÖRE DEĞERLENDİRİN
 
Taraf gazetesinin yayınladığı Türkiye Wikileaks belgelerinde bu kez Koç Holding'in iktidara bakışı vardı. Dönemin Ankara Büyükelçisi James jeffrey, Mustafa Koç için "AKP'ye olumsuz bakar, ona göre değerlendirin" notu düşülmüş. 
 
AKP'YE HERKESTEN DAHA OLUMSUZDUR
 
ABD belgesi Rahmi Koç'a atfen hiç alıntı yapmamış ama oğlu Mustafa Koç'un görüşleri geniş yer tutuyor. Mustafa Koç'un AKP'nin seçim performansı tahmini ise bir uyarı eşliğinde verilmiş: "O AKP konusunda herkesten daha olumsuzdur"
 
KRİZİ YÖNETEMEZLER
 
Telgrafa göre Mustafa Koç'un siyasi analizleri şöyle: "AKP, 2011 parlamento seçimlerinde 2009 yerel seçimlerinde olduğundan daha kötü performans gösterecek ve iktisadi krizi iyi yönetememesi nedeniyle çoğunluğunu bile yitireblecek. AKP-MHP ya da CHP-MHP koalisyonu onu şaşırtmaz. Kolasiyno demokrasinin yararı için gerekli olabilir.'
 
2009 yazındaki yemekte Türkiye'nin ekonomisi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Mustafa Koç, hükümetin IMF'siz yola devam etmesinden mutlu değil. Koç'a göre AKP, 'derin denizle şeytan arasında sıkışmış' halde."
 
Koç ayrıca IMF'ye Türkiye'nin mecbur olduğunu da söylüyor:
 
"IMF olmaksızın Türk özel sektörünün 2009'un geri kalanında ödemesi gereken 20 milyar dolar borcu döndürmesi çok zor"
 
İYİMSER OLMAK İÇİN ÇOK ERKEN
 
Koç CEO'su Bülent Bulgurlu, Türk ekonomisinin yılın daha önceki dönemine kıyasla nispeten daha iyi performans göstermesine karşın, durgunluğun henüz dibe vurmadığını ve iyimser olmak için çok erken olduğunu söyledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum