Koçtaş'ta Skandal Uygulama!

Koçtaş'ta Skandal Uygulama!

Son zamanlarda yaşanılan başörtüsü skandallarına bir yenisi daha eklendi.

“ Koçtaş’ta başörtülü personel istemiyoruz “ dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ziraat Mühendisliği iş ilanını gören Figen Açıkgöz, görüşmeye gittiğinde beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

Başvuru esnasında yetkili kişinin kendisine başörtülü haliyle çalışamayacağını söylemesi, müşterilerinin çoğunluğunun kapalı olduğu Konya’da, şirket bünyesinde kapalı eleman kabul etmemeleri Açıkgözü şaşkınlığa uğrattı.

Yetkili, prensipleri gereği iş yerlerinde başörtülü eleman çalıştırmadıklarını, çalışmayı istiyorsa başını açması gerektiğini ifade etti.

“ Personele Teyit Ettirdim “

Olayın şaşkınlığını üzerinden atamayan Açıkgöz, görüşme sonrası orada çalışan bir personele ” Koçtaş başörtülü eleman çalıştırmıyor mu ? “diye sorduğunu, personelinde tedirgin bir şekilde ” evet çalıştırılmıyor “dediğini ifade etti.

Bunun üzerine Koçtaş’a yaşadığı durumu anlatan bir mesaj attığını, cevap olarak da alakasız bir şekilde iş başvurunuzu değerlendireceğiz dediklerini belirtti.

“ Daha öncede yaşamıştı! “

28 Şubat döneminde  başörtüsü yasağı nedeniyle eğitim hayatına 10 yıl ara vermek zorunda kalan Açıkgöz, bu yüzden 2011 yılında mezun olabildiğini söyledi.

Şu sıralarda kamuda başörtüsü yasağının kaldırılacağı konuşulurken, özel sektörde bu yasağın sürdürülmesi akıllarda soru işareti bıraktı.

Figen Açıkgöz problemin aralarında geçen diyaloğun rencide edici olduğunu, gururunun incitildiğini söyledi.  Açıkgöz, bir zulmü haksızlığı gördüğümüzde değiştiremesek bile tepkimizi bir şekilde ortaya koymalıyız dedi.

HABERSEYRET.COM

  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.