Türkiye'nin Global Sermayesi 780 Bin Kilometrelik Coğrafyaya Yayıldı

Türkiye'nin Global Sermayesi 780 Bin Kilometrelik Coğrafyaya Yayıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Türkiye'nin global sermayesi, Türkiye'nin 780 bin kilometrelik coğrafyasına, Edirne'den Van'a, Iğdır'dan Muğla'ya, Zonguldak'tan Anamur'a kadar her tarafa yayıldı.'' dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel İdare Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere Zonguldak'a gelen Bakan Bayraktar, Zonguldak Ereğli ve Çevresini Kalkındırma Derneği (ZERÇEV), Bülent Ecevit Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Benim de Bir İş Fikrim Var' proje yarışmasının ödül törenine katıldı.

Bakan Bayraktar, törende yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının devlet sektörüyle işbirliği yaparak çalışmasının, bir ülkenin gelişmesi için en önemli kulvarlardan bir tanesi olduğunu belirterek, bu yarışmanın da buna örnek olduğunu söyledi.

Bayraktar, gençlerin bu tip uygulamalar içerisinde olmasının, onların hem cesaretlerini artırma noktasında hem de keşif yapma, buluş yapma, yeni bir icat geliştirme noktasında, fikir jimnastiği olarak son derece önemli olduğunun altını çizdi. Bayraktar, şöyle konuştu: ''Ülkemiz iddialı bir kulvara girdi. Son 10 yılda dünya milletleri ve devletleri arasında sözü dinlenen, dünyayla ve devletlerle ilgili bir karar alınacağı zaman Türkiye'nin de fikrine ihtiyaç duyulan, 'Türkiye ne diyor acaba' diye masaya çağrılan bir mücadelenin içerisindeyiz. Bunu topyekun başarabiliriz. Bu yavrularımız burada, sadece iş hayatına, gelişmeye, teknolojiye katkıda bulunmuyorlar. Sosyal hayatın bütünleşmesine, sosyal kalkınmanın, gelişmenin ve insan psikolojisinin de güzelleşmesine katkıda bulunuyorlar, cesaretleri, birlik ve beraberlikleri, beraber çalışma fikri artıyor.''

Bakan Erdoğan Bayraktar, MÜSİAD'ın akşam yapacağı istişare toplantısına katılacağını ve toplantıda ülkenin gelişmesi, eğitimin kalitesinin artırılması, kişi başına düşen milli gelirin artırılması gibi konularda görüşmeler yapılacağını ifade ederek, ''Türkiye'nin global sermayesi, Türkiye'nin 780 bin kilometrelik coğrafyasına, Edirne'den Van'a, Iğdır'dan Muğla'ya, Zonguldak'tan Anamur'a kadar her tarafa yayıldı.'' diye konuştu.

Bakan Bayraktar, her tarafta yeni kabiliyetler ve beyinlerin iş alemine çok daha ciddi şekilde girdiğini aktararak, bunlardan bir tanesinin de MÜSİAD olduğunu söyledi.

Toplantıya, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak katıldı.

Bakan Bayraktar, yarışmada birinci olan 'Çadır Kentte Isıtma Sistemi' projesini yapan öğrencilere de ödüllerini verdi .


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.