'Kolonya kokulu Fehmi Koru' polemiği!

'Kolonya kokulu Fehmi Koru' polemiği!

Oray Eğin Fehmi Koru için 'kolonya kokulu' demeyi alışkanlık haline getirince, Koru da bugün sert bir misilleme ile 'kolonya' polemiğini başlatmış!

Fehmi Koru bugün Taha Kıvanç şapkasıyla kaleme aldığı yazıda Oray Eğin'e çakmış. Mesele de Oray Eğin'in takıtı haline getirdiği Fehmi Koru ve kolonya kokusu! İlginç değil mi? Evet bizce de çok derin ve manalı bir polemik! Koru merak ediyor ve soruyor:

"Ne zamandır aklımda, bir türlü fırsat olmadığı için soramadım. "Acaba koku, güzel koku, kolonya, parfüm gibi sözcüklerin benim bilmediğim küçültücü bir anlamı mı var?" Öyle olmalı ki, adamın biri ne zaman benden söz açacak olsa ismimin önüne mutlaka 'kolonya kokulu' sıfatını ekleyiveriyor...

'Kolonya kokulu' olmak onun için aşağılanmayı hak eden bir durum herhalde..."

Fehmi Koru konuyu mesneviden alıntıladığı bir örnekle ilginç bir sonuca bağlamış.

"Demek ki, burnu pisliğe alışkın olan kişi için yapabileceğimiz fazla bir şey yok. Bayıldığında limon kolonyası yerine onun burnuna tezek tutmak gerekiyor.

Alman Patrick Süskind'in 'Koku' adlı romanını okumuş, ya da romandan yararlanılarak çekilmiş filmi izlemiş miydiniz?

Romanın kahramanı özel bir yetiyle doğmuştur: Kimsenin burnuyla alamadığı kokuları fark edebilme yetisi... Bu sayede devrinin en ünlü kokucusu olur adam. Ancak koku saplantısı onu aşırılıklara sürükler... Herkesin kokusu yek diğerinden değişiktir ve adam en mükemmel kokuyu bulma güdüsüyle insan öldürmekten de çekinmez.

Sonu darağacında bitecektir.

Kendisine romandan söz ettiğimde "İlginç" dedi babam ve ekledi: "Başka küçültücü sıfat bulamayıp da senin için 'kolonya kokulu' diyen tip hangi kategoriye giriyor?""
GAZETECİLER.COM

Etiketler :