Komandolar gelince PKK'lılar bırakıp kaçtı, bakın neler ele geçirildi

Komandolar gelince PKK'lılar bırakıp kaçtı, bakın neler ele geçirildi

Hakkari Çukurca’da komando birliklerinin ’baskın’ şeklindeki hava destekli operasyonunda PKK’lılar silah ve teçhizatlarını bırakarak Kuzey Irak’a kaçtığı öğrenildi.

Hava harekatında ise PKK’ya ait 11 hedef vurulurken çok sayıda terörist hale getirildiği belirtildi. Komandoların yaptığı arazi aramasında PKK’lılara ait 120 mm’lik havan ve bu silaha ait mühimmat ile çok sayıda hafif silah ve malzemenin ele geçtiği açıklandı. Devam eden operasyonlarda Çukurca’da: 230, Hakkari genelinde 348 PKK’lının etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Hakkari Çukurca’da devam eden operasyonlarla ilgili bilgilendirme yapıldı. Komando birliklerinin ’baskın’ şeklindeki hava destekli operasyonunda PKK’lılar silah ve teçhizatlarını bırakarak Kuzey Irak’a kaçtığı öğrenildi. Hava harekatında ise PKK’ya ait 11 hedef vurulurken çok sayıda terörist hale getirildiği belirtildi.

AĞIR SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Komandoların yaptığı arazi aramasında PKK’lılara ait 120 mm’lik havan ve bu silaha ait mühimmat ile çok sayıda hafif silah ve malzemenin ele geçtiği açıklandı.

PKK’lılar 120 mm’lik havanlarla bölgedeki üs bölgelerini taciz ettiği, ateş gücü açısından çok etkili bu büyüklükteki bir havanın PKK’nın elinde olması orada üs bölgelerinde görev yapan güvenlik güçlerine büyük bir tehdit oluşturduğu belirtildi. Raylı bir sistemle mağaranın içinde tutulan havanın, ateş etmek amacıyla dışarı çıkarıldığı, ateş etmesinin ardından tekrar mağara içerisine gizlendiği öğrenildi. Ateş edilen bölgenin ateş altına alınsa bile mağara içine gizlenmiş olması sebebiyle tahrip edilemediği belirtildi. Özellikle 120 mm’lik havanın ele geçirilmesi ile bölgedeki PKK’lılara büyük darbe vurulduğu, örgütte büyük bir moral bozukluğu yaşandığı ve bazı teröristlerin bırakıp kaçtıkları elbiselerinden çıkan ’değerlendirme’ adı altındaki mektupların bunu açıkça ortaya koyduğu öğrenildi.

PKK’LILARIN HAZIRLADIĞI RAPOR

Çukurca’da ele geçirilen malzemeler arasında bir terörist tarafından kaleme alınan raporun dikkat çektiği belirtilirken raporda; teröristlerin moral ve motivasyonlarının bozuk olduğu, aralarında birbirlerine silah çekecek seviyede tartışmalar yaşadıkları, bölgedeki teröristlerin sözde grup liderlerine itaat etmedikleri, teröristlerin psikolojik sorunlar yaşadıkları, fırsatını bulduğunda örgütten kaçıp kurtulmayı düşündüklerinin ifade edildiği öğrenildi.

TELSİZ KONUŞMALARINA YANSIYANLAR

PKK’lıların telsiz konuşmalarında ise son dönemde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından karadan ve havadan yürütülen etkili operasyonlar sonucunda eğitimli teröristlerini kaybettiği, silah ve mühimmatlarının kalmadığı veya çok azaldığı, gruplar içinde irtibat kurulamadığı, eğitimsiz teröristlerin ölümü beklemekten başka yapacakları bir şey olmadığı yönünde konuşmaların yapıldığının tespit edildiği belirtildi.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.