KOMPLEKS İÇİN TEMEL ATILDI

KOMPLEKS İÇİN TEMEL ATILDI

Edirne Mimar Sinan Vakfı hizmetlerine devam ediyor

Vakfımız gönüllüleri ve hayırseverlerin katkılarıyla, bir süredir proje aşamasında olan Güldeste Çocuk Yuvası binasının temeli atıldı. Vakıf gönüllüleri ve hayır severlerin büyük ilgi gösterdiği temel atma töreni 03 Nisan 2010 Cumartesi günü binanın yapılacağı Şükrüpaşa Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi Edirne adresinde gerçekleştirildi. Temel atma törenine başta Edirne Mimar Sinan Vakfı kurucu başkanı Hasan Gümüş olmak üzere, vakıf başkanı Fatih Erel, Ak Parti Edirne il başkanı Av. Müjdat Kahve, Edirne il genel sekreteri Ahmet Çetin, İstanbul’dan hayırsever iş adamı Mimar Murat Yılmaz, İstanbul il genel sekreter yardımcısı Ümit Ünal, İstanbul il genel meclisi üyesi Abdülkadir Cebecioğlu ve çok sayıda gönüllü katıldı.

Kurban kesilmesinin ardından kısa bir konuşma yaparak dua eden Hasan Gümüş “İnşallah burası ilelebet kıyamete kadar payidar olacak bir vakıf eseri olacaktır. Katkıda bulunalar için de ölümlerinden sonra dahi amel defterlerine sevap yazılmasını sağlayan bir sadaka-i cariye olacaktır. Hayırlı olmasını ve en kısa zamanda tamamlanmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Herkesin katkılarının devam etmesini, çalışmalara yardımcı olmalarını diliyorum.” dedi.


Vakıf başkanı Fatih Erel de konuşmasında Balkan Kültür Merkezi gibi, temeli atılan binanın da sadece bir bina olmadığını, insan ve topluma faydalı nice çalışmaların yapılacağı bir vakıf eseri olacağını vurgulayarak herkesin destek olmasını beklediklerini kaydetti.

Mimar Sinan Vakfı yardım ve desteklerinizle yeni bir hizmete daha başlıyor. Bünyesinde GÜLDESTE ÇOCUK YUVASI, Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Pansiyonu ve Kütüphanenin de bulunduğu kompleksin inşaatına başlanıyor.

Yeni binanın bir yıl içinde kaba inşaatının tamamlanması, ikinci yılda da hizmete geçirilmesi planlanıyor.


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :