Komplo teorileri Birand'ı çileden çıkarttı!

Komplo teorileri Birand'ı çileden çıkarttı!

Birand, CNN türk ekranlarına telefonla bağlanarak, Wikileaks belgeleri için yapılan komplo teorilerine isyan etti...

Wikileaks depremi dünyayı sallamaya devam ediyor. Belgelerin yayınlanması tüm engellemelere karşın sürerken Julian Assange da giderek daha çok tartışılıyor. Radikal yazarı Ezgi Başaran, büyük sızıntıyı CNN Türk ekranlarında mercek altına aldı.

Başaran, 'bilgi'nin soğuk savaş sonrası en çok önem kazanan alanların başında geldiğini söylerken, sızıntıya dair üretilen komplo teorilerine de tepki gösterdi. Pınar Esen'in sorularını yanıtlayan Başaran, Assange için yapılan 'modern Robin Hood' yorumlarına katıldığını belirtti. 

Başaran'ın sızıntı için yapılan komplo teorilerine verdiği tepki ise Mehmet Ali Birand'ın programa telefonla bağlanmasını sağlayacak kadar etkiliydi.

"Bilgi saklamak soğuk savaştan sonra en önemli mücadale yöntemi oldu. Julian Assange işte bunu dağıttı. Tam ihtiyacımız olan adam aslında. 'Diplomasiyi hadım ettiği' yönündeki eleştirileri ise belgelere baktığımızda doğru olmadığını görüyoruz zaten.

Türk basınında konuyu en iyi işleyen gazeteyiz. Bundan sonra gelecek belgelerin, PKK ve El Kaide gibi örgütlerle ilişkiler anlamında mesela bazı kapanmış yaraları açabilir ama diplomasiyi anlamsızlaştıracağını düşünmüyorum. Bu sızıntı bir dünya vatandaşı olarak bana yaradı. İsrail'in parmağı varmış, ABD yaptırmış falan bırakalım bunları. Dünyadaki bütün gazeteleri takip ettim ama böyle bir komplo teorisi görmedim."

BİRAND'DAN EZGİ BAŞARAN'A TEBRİK!
Programa telefonla katılan Mehmet Ali Birand ise Ezgi Başaran'ı kutlayarak,'komplo teorilerinden bıkkınlık geldi artık' dedi. Olaya, daha sade bir şekilde bakmak gerektiğini belirten Birand, hükümet merkezli yorumlarından gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

"Ezgi'yi tebrik etmek için aradım Bu komplo belgelerinden gerçekten bıkkınlık geldi. Bakanlar kalkıyor, İsrail'i işaret ediyor. Ya olur mu böyle şey? İsrail nedir ki, böyle bir şey yapabilir mi? Ezgi doğru söylüyor, bu olay en çok gazetecilere yaramıştır. Sırf bunun için aradım, Ezgi'ye tebrikler, zaten yeterince komplomuz var... "


Etiketler :