Komşuluk, Huzur ve Paylaşma Sokak İftarları’nda

Komşuluk, Huzur ve Paylaşma Sokak İftarları’nda

7’den 70’e toplumun tüm kesimlerini Sokak İftarları ve Gönül Sofraları’nda ağırlayan Beykoz Belediyesi, bu yıl da 25 mahalle ve 20 köy ile meydanlarda her akşam iftar sofraları kuracak.

Ramazan’ın güzelliklerini paylaşmak ve komşuluğu yeniden canlandırmak üzere 4 yıldan bu yana kurulan Sokak İftarları bu yıl da dayanışma, birlik, beraberlik ve kardeşliğin merkezi olacak.

Sosyal hayatta komşuluğun yeniden canlanması  ve ilçedeki ihtiyaç sahipleri düşünülerek kurulacak olan, sıcak yemek dağıtımının yapılacağı sofralarda dileyen herkes orucunu açabilecek.

Her akşam 3 farklı noktada kurulacak Sokak İftarları’nda binlerce ilçe sakini aynı anda orucunu açacak, paylaşmanın huzuru ve mutluluğu komşularla yaşanacak. Polonezköy ve Beykoz Merkez’de yaşayan farklı inançlara sahip vatandaşlar yine bu sofralarda ağırlanacak.  

Gönül Sofrası Herkese Açık 

Paylaşma ve huzurun bir diğer adresi olan Gönül Sofraları’nda ise engelli ilçe sakinlerinden ihtiyaç sahiplerine, ilçe protokolünden sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine kadar toplumun birçok kesimi bir araya gelecek.  Kalabalık sofralardan uzak kalan muhtaç ve yaşlı kimseler bu sofralarda ağırlanmanın mutluluğunu yaşayacak.  

TODEM ve Sosyal Masa El Ele

İlçedeki sosyal dayanışma çalışmalarını yürüten Sosyal Masa ve TODEM (Toplumsal Destek Merkezi) ise 10 bin ihtiyaç sahibine içinde temel gıda maddeleri bulunan erzak paketlerini ulaştıracak.

Bayram öncesinde yetim ve yoksul çocuklar giysi yardımıyla sevindirilecek. 

Hacivat-KaragözSahnede

Ramazan Ayı boyunca her Cuma ve Cumartesi günleri düzenlenecek sohbet, konser, şiir dinletileriyle Ramazan’ın güzellikleri vurgulanacak.  

Teravih sonrasında yapılacak etkinliklerde Tuğrul İnançer, Ömer Döngeloğlu gibi sevilen isimler ağırlanırken, Dursun Ali Erzincanlı, Serdar Tuncer naat ve şiirler okuyacak, Mustafa Demirci, Ömer Karaoğlu, Faruk Durul konser  verecek.

Çocuklar için ise Hacivat Karagöz, Kukla Tiyatrosu, Nasreddin Hoca ve Ortaoyunu gibi geleneksel eğlenceler sergilenecek.

Her gün Edirne Gezisi   

Beykoz Belediyesi bu Ramazan boyunca ilçe sakinlerini her gün serhat şehri Edirne’ye götürecek. 

Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik eden, eşsiz tarihi eser ve camilere ev sahipliği yapan Edirne şehrine Ramazan boyunca her gün 5 otobüs hareket edecek.

Edirne ziyaretine katılan ilçe sakinleri, Balkan Savaşı Müzesi (Şükrü Paşa Anıtı), Eski Camii, 3 Şerefeli Camii, Mimar Sinan’ın ustalık eseri olan Selimiye Camii, Saray İçi (Er Meydanı) ve Selimiye Vakıf Eserleri Müzesi’ni görme fırsatı elde edecek.

  

Başkan Çelikbilek: “Komşuluğu Canlandırıyoruz”

Sosyal hayatın çatısı olan komşuluğu güçlendirmek ve canlandırmak üzere bu Ramazan’da da Sokak İftarları vereceklerini belirten Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek:  “Ramazan sevincini geçen yıl 100 bini aşkın ilçe sakinimizle birlikte Sokak İftarları’nda yaşadık. Amacımız ilçemizin her köşesinde iftar vererek, mahalle sakinleri arasında tanışma, kaynaşma ve komşuluğu artırmak, bu vesileyle de Ramazan’ın ruhu olan kardeşlik paydasında buluşmak. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da tüm ilçe sakinleriyle aynı güzellikleri yaşamayı temenni ediyorum” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.