Komutanlar Sarıkaya'nın Peşine Düştü

Komutanlar Sarıkaya'nın Peşine Düştü

Sarıkaya'nın bir biçimde ortaya çıkması, kendisinden tazminat kazanan komutanları da hareketlendirdi.

Hazırladığı iddianame ile Ergenekon davasının ipuçlarını veren ve HSYK tarafından meslekten ihraç etmekle bırakılmayıp avukatlık hakkı bile elinden alınan Ferhat Sarıkaya'yı, şimdi bir de 40 bin TL'lik tazminat davası bekliyor.

Şemdinli iddianamesi nedeniyle meslekten çıkarılan Van Cumhuriyet eski Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın bir biçimde ortaya çıkması, kendisinden tazminat kazanan komutanları da hareketlendirdi.

Sarıkaya, kaybettiği tazminatlar için 4 komutana faiziyle birlikte yaklaşık 40 bin lira ödeyecek.

Ferhat Sarıkaya hakkında ilk tazminat davasını, dönemin Şırnak Jandarma Komutanı Albay Habib Doğar açtı. Sarıkaya hakkında daha sonra Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı emekli Tümgeneral Ali Karababa ile halen görevde bulunan Tümgeneral Ahmet Yavuz da 15'er bin liralık tazminat davaları açtı. Mahkemeler, Sarıkaya'yı Karababa ve Yavuz'a da 5'er bin lira ödemeye mahkûm etti.

Emekli Albay Aziz Ergen'in açtığı 10 bin liralık tazminat davası da sonuçlandı ve eski Savcı Sarıkaya bu davadan da 5 bin lira tazminat ödeme cezasına çarptırıldı. Komutanların açtığı 4 ayrı davada 20 bin lira tazminat ödemeye mahkûm edilen Sarıkaya'nın, avukatlık ücreti ve faiziyle birlikte şu an yaklaşık 40 bin lira ödemesi gerektiği anlaşıldı.Hürriyet

Etiketler :