Komutanlık bakın kimi görevlendirmiş!

Komutanlık bakın kimi görevlendirmiş!

Star gazetesi 1993 yılında gerçekleşen bir faili meçhul cinayetle ilgili ilginç bir bilgiye ulaştı.

 

Yaşanan olay Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nce neden sık sık yüklü miktarda tazminata mahkum edildiğini de gözler önüne seriyor. Skandal soruşturmaya sebep olan olay olay Muhsin Taş isimli bir kişinin, Şırnak'ta Albay Cemal Temizöz'ün emriyle gözaltına alınmasıyla başlıyor.



İddiaya göre sorgulama devam ederken Muhsin Taş ortadan kayboluyor ve bir daha haber alınamıyor. Aile bunun üzerine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuruyor. Mahkeme, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan olayla ilgili bir rapor istiyor. Komutanlık, rapor hazırlatmak için ilginç bir ismi görevlendiriyor. Raporu "Jitem'i ben kurdum" diyen Binbaşı rütbesiyle Arif Doğan hazırlıyor.

Arif Doğan, 7 Şubat 1997'de AİHM'e gönderdiği raporda, Muhsin Taş'ın Gabar dağında PKK sığınaklarını göstermeye götürülürken kaçtığını, onu götüren Jandarma ile ilgili evrakların ise yandığını yazıyordu.

Bu ifadeler AİHM tarafından inandırıcı bulunmadı. DavaTürkiyealeyhine sonuçlandı. AİHM kararında, yetkililerin, Şırnak Jandarma İl Komutanlığında Muhsin Taş'ı sorguladığı belirtilen isimler ile ilgili bilgilerin ve sorgu kayıtlarının kendilerine ulaşmadığını belirtti. Gönderilen belgeleri de tahrip edildiği gerekçesiyle reddetmişti.


SAMANYOLU HABER TV

 

Etiketler :