Yazıcıoğlu Kürtçe-Türkçe Dergi Çıkarmış

Yazıcıoğlu Kürtçe-Türkçe Dergi Çıkarmış

Muhsin Yazıcıoğlu, 1977 yılında Kürtçe-Türkçe dergi çıkarmış.

Lütfü Şehsuvaroğlu bugünkü köşe yazısında Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun yarı Türkçe yarı Kürtçe dergi çıkardığını açıkladı. 

ÜLKÜ OCAKLARI 1977 yılında, yani Muhsin Yazıcıoğlu’nun genel başkanlığı sırasında Kon adında yarı Türkçe yarı Kürtçe bir dergi çıkardı.

Başında da Diyarbakırlı bir ülkücü yazar bulunuyordu.

O zamanlar ülkücü, akıncı, devrimci Kürt gençleri kendi siyasi ve ideolojik çizgilerinde Türkiye’yi ve Dünya’yı kurtarma aşkı ile yoğrulmuşlardı.

Kimi yabancı misyon şefleri ve yerli yabancı istihbaratçılar dışında, hasbi olanlarının ağırlıkta olduğunu söyleyebiliriz bu gençlik profiline bakınca…

Devlet dediğimiz mekanizma ve dış bağlantısı, ideolojiden ürktü. Hele bir de üstüne Sovyetler Birliği gibi devasa bir tehdit unsurunu ilave ederseniz bu ürküntünün hangi boyutlara ulaştığını ve karşılığında nasıl bir karşı tezgâhlar çevirdiğini hayal edebilirsiniz.

Devlet ideolojiden ürktü ve özellikle Marksist kesimi dağıtabilmek için Marksist Kürtlerle Marksist Türkleri ayrıştırmak için tezgâhlar çevirdi. Zannetti ki Sovyetler Birliği ilanihaye yaşayacak ve Türkiye’yi tehdit edecek. Oysa ideolojiler birer zenginlikti. Etnik kimlik etrafında bir ayrışma daha tehlikeliydi.

Ne vardı gençler… Kürtler, Türkler ve diğerleri… Herhangi bir zihniyet etrafında ülke meselelerine eğilseler kötü mü olurdu? 

 

Yazının Tamamı İçin Tıklayınız: 

http://www.gazetevahdet.com/roja-welat-ve-kemal-burkay-4680yy.htm

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.