Konfederasyonlar Topluluğunun , 'Anayasa' çıkartması

Konfederasyonlar Topluluğunun , 'Anayasa' çıkartması

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, yeni Anayasa çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunup, öneride bulunmak için TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzuyla makamında görüştü.

Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, yeni Anayasa çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunup, öneride bulunmak için TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzuyla makamında görüştü.Komisyon Başkanı Kuzu  ile yaklaşık 1.5 saat görüşme yapan Atasoy, 10 maddelik bir öneri paketi sundu.
 
 Türkiye Konfederasyonlar Topluluğu’nun Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Konfederasyonlar Topluluğuna bağlı 13 konfederasyonun genel başkanı ve temsilcileriyle TBMM’ye adeta sivil bir çıkarma yaptı. Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile makamında bir araya gelen Atasoy ve beraberindeki heyet, yeni anayasa çalışmaları hakkında Kuzu’dan bilgi aldı.
 
TERÖR SUÇLUSUNA KESİNLİKLE AF OLMAMALI
 
Türkiye’nin yeni sivil bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu, bu konuda yapılan çalışmaları memnuniyetle izlediklerini ifade eden Konfederasyonlar topluluğu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısının kesinlikle korunması gerektiğini söyledi. Terör suçuna ve suçlusuna aftan yararlanamayacağının maddesinin yeni anayasaya eklenmesin talebinde bulunan Atasoy, laik, demokratik, sosyal, hukuk  devletinin güçlendirilmesinin de şart olduğunu belirterek, “Yeni anayasada cinsiyet, din, dil, ırk, mezhep, kadın, erkek ayrımı yapılmadan herkes kucaklanmalı özellikle de engelli, kadın ve çocuklarımızın hak ve hukuksal beklentileri, tartışmalara yer bırakmayacak şekilde teminat altına alınmalıdır” diye konuştu.
 
YARGI BAĞIMSIZ OLMALIDIR.
 
Atasoy, Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’ya, 13 konfederasyon genel başkanı ve yöneticilerinin de altında imzaları yer alan, yeni anayasa çalışmalarına katkı sunmak amacıyla 10 maddelik öneri mektubu sundu.
Atasoy, Bu anayasa çalışmaları yapılırken hangi şartlar altında olursa olsun yargı bağımsızlığı korunmalıdır,yargı bağımsız olmalıdır. Türkiye Konfederasyonlar topluluğunun en önemli maddesi budur dedi.
 
KONFEDERASYONLAR HAZİNEDEN YARDIM ALMALIDIR 
 

Konfederasyonlar Topluluğu Genel Başkanı Atasoy" Konfederasyonlar Hazineden düzenli olarak  her yıl yardım almalıdır" dedi. Anayasa Komisyonu Başkanı Sayın Burhan Kuzu" Evet Sayın Başkan Hanım Bu Konuda Bir düzenleme yapalım" dedi. 

SİYASİ TARİH İRDELENMELİ
 
Türkiye’deki siyasi tarihin iyi irdelenmesi gerektiğine dikkat çeken Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu,
“Siyasi tarihimizdeki 4 döneme bakın. Menderes, Demirel, Özal  ve Erdoğan dönemini iyi irdeleyin. İstikrar güçlü ve tek partili dönemlerde yakalanmış. Koalisyonlarla zayıflamıştır. Parçalanmış siyasette kimse iş yapamaz. Böyle siyasi bir yapıda Konfederasyonlarda  görev yapamaz. Hükümet ne kadar güçlüyse istikrar da o kadar sağlamdır. İktidar partisi her yere hizmet götürmekle mükelleftir. Hizmet gitmeyen yer de insan barınmaz.”
 
GÖRÜŞMEYE KATILAN KONFEDERASYON BAŞKANLARI
 

Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu, Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu, Gençlik Konfederasyonu, Muhtarlar Konfederasyonu, Engelliler Konfederasyonu, Kırım Tatar Dernekleri Konfederasyonu, Karadenizliler Konfederasyonu, Eczane Teknisyenleri Konfederasyonu, Türk Boyları Konfederasyonu, Anadolu Konfederasyonu, Gözlülçüler ve optisyenlar Konfederasyonu, Sakatlar Konfederasyonu. Genel Başkanları Katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.