ABD'li Kongre Üyesi Clarke’ın Yemin Töreninde Kuran Okundu

ABD'li Kongre Üyesi Clarke’ın Yemin Töreninde Kuran Okundu

Amerikan Kongre Üyelerinden New York Bölgesi Temsilcisi Yvette Clarke'in Kongre'ye tekrar seçilmesinden dolayı Brooklyn merkezli St Gabriel's Episcopal Klisesi'nde yemin töreni yapıldı.

Amerikan Kongre Üyelerinden New York Bölgesi Temsilcisi Yvette Clarke'in Kongre'ye tekrar seçilmesinden dolayı Brooklyn merkezli St Gabriel's Episcopal Klisesi'nde yemin töreni yapıldı.Yemin törenine davetli olarak katılan ve organizasyonun parçası olarak görev yapan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu bir ilke imza attı.
 
TADF Başkan yardımcılarından Mustafa Turan ve Hicri Ataş, Diyanet işlerinde görevli Hasan Hüseyin Yılmaz Hoca ile beraber Brooklyn'de yeniden seçilen Kongre üyesi Yvette Clarke'i yalnız bırakmadı. Kilisede yapılan törende Hasan Hüseyin Yılmaz Hoca, Kuran-ı Kerim'in Nahl Süresinin 90. ve 91. ayetlerini kilisede tüm halka okudu ve kardeşlik mesajını herkese yeniden iletti.
 
TADF Başkan Yardımcısı Mustafa Turan, kongre üyesi Yvette Clarke'i bir kez daha kutlarken, Türk Amerikan toplumunun kardeşlik ve ortak çalışmalara dair mesajlarını iletti.
 
Diyanet işlerinde görevli Hasan Hüseyin Yılmaz'ın Kuran-ı Kerim'den okuduğu ayet sırasında, katılımcıların sessizliği ve pür dikkatli dinleyişi ilgi çekerken, Türk-Amerikan toplumunun ağırlığı ve desteği yemin töreninde hissedildi.
 
Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu, ayrıca Amerikan Kongresine ilk defa veya tekrar seçilmiş Türk Dostu Kongre üyelerine tebrik mektubu yollamasının dışında, birebir ziyaretlerine de devam ettiğini açıkladı.

Amerikan Kongre Üyelerinden Yvette Clarke’ın kilisede yapılan yemin töreninde Kur’an-ı Kerim okundu.

Kongrede New York’u temsil eden Yvette Clarke, Brooklyn’ deki St Gabriel's Episcopal Kilisesi'nde yapılan törende Kur'an-ı  Kerim okunması için imamın davet edilmesini bizzat istedi. Törene davetli olarak katılan Diyanet İşleri'nde görevli imamlardan Hüseyin Yılmaz Nahl Süresinin 90. ve 91. ayetlerini okudu.Türk Amerikan Dernekleri Federasyon (TADF) Başkan Yardımcıları Mustafa Turan ve Hicri Ataş törende hazır bulundu.

Kur'an okunduğu sırada katılımcıların sessiz bir şekilde dinlemeleri ise dikkat çekti. Okunan ayetlerde meal olarak  “Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayasızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor. Antlaşma yaptığınız zaman, Allah'a karşı verdiğiniz sözü yerine getirin. Allah'ı kendinize kefil kılarak pekiştirdikten sonra yeminlerinizi bozmayın. Şüphesiz Allah yaptıklarınızı bilir.” diye buyuruluyor.

images/stories/date/010713/hot-special-news/010713-kongre-uyesi-clarken-yemin-toreninde-kuran-okundu-1.jpg

Türk toplumuna yakınlığı ile bilinen Clarke geçtiğimiz Ramazan ayında da Queens’teki bir Türk ailesinin iftarına katılmıştı.

photo 3


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.