Kontör dolandırıcılarının yeni metodu

Kontör dolandırıcılarının yeni metodu

Karabük ve ülke genelinde hızla artan kontör dolandırıcılığı nedeniyle Karabük Emniyeti vatandaşları uyardı.

Son 1 hafta içinde Karabük il merkezi ve ilçelerinde 7 kontör dolandırıcılığı meydana gelmesi nedeniyle Karabük İl Emniyet Müdürlüğü bir basın açıklaması yayınladı.

Açıklamada, "Son günlerde ülke genelinde ve ilimizde, telefon rehberi ve internetten aldıkları telefon numaralarını arayarak kendilerini özellikle kamu görevlisi olarak tanıtan bazı şahısların, vatandaşlarımızdan çeşitli bahanelerle kontör göndermelerini istedikleri tespit edilmiştir. Değişik yöntemler kullanarak yalan beyanlarla, insanların toplum hayatında devamlı karşılaşabilecekleri türden problemleri öne sürerek, çok miktarda kontör talebiyle kontör dolandırıcılığı yapılmaktadır. Bu tür mağduriyetlerin önüne geçebilmek için her ne sebeple olursa olsun, vatandaşlarımızın tanımadığı şahısların kontör taleplerini dikkate almamaları, tanıdıkları kişilerden gelen kontör taleplerini ise teyit ettikten sonra göndermeleri gerekmektedir. Eğer kontör gönderilmiş ise, gönderilen telefon numarası veya mesaj silinmemeli ve gönderilen kontörün seri numarası en yakın güvenlik birimine bildirilmelidir.

Cep telefonundan arayan kötü niyetli kişilerin, "Emniyet görevlisi, askeri rütbeli ve hakim-savcı eşleri rahatsız ve taciz edilmektedir, bu şahısları yakalamak için çalışma yapmaktayız.

Telefonunuzun SIM kartı kopyalanmış ve yüksek miktarda görüşmeler yapılmış, bu kişilerin tespit edilebilmesi için kontör gönderilmesi gerekmektedir. Sizin ve başka vatandaşların cep telefonu numaralarını, sizin adınıza teröristler kullanıyor, çok konuşma yapılıyor, size yüklü miktarda fatura gelecek, biz bu şahısları tespit etmek için Türkiye genelinde operasyon yapacağız. En yakın bayiye gidin ve size yazdıracağımız cep telefonu numaralarına kontör yükleyin, operasyon bittikten sonra biz size haber vereceğiz, devlet masrafları size ödeyecek" diyerek, kontör talep eden; ayrıca, cep telefonunuza 'Ödül kazandınız' şeklinde mesaj gönderip, gönderen kişi arandığında "yüklü miktarda para ödülü kazandınız ancak ödülü alabilmek için 3 adet kontör kartı alıp şifresini göndermeniz gerekmektedir" gibi söylemlerle arayan kişilere itibar etmeyiniz ve en yakın kolluk birimine müracaatta bulununuz." denildi.

Etiketler :