Konu barış olunca İsrail reddetti

Konu barış olunca İsrail reddetti

İsrail, Fransa hükümetinin bu yılın sonunda düzenlemeyi planladığı uluslararası barış konferansına katılmayacağını bildirdi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, dün İsrail'e gelen Fransa'nın Barış Süreci Özel Temsilcisi Pierre Vimont'un İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkan Vekili Jacob Nagel ve İsrail Başbakanı temsilcisi İzak Molcho ile Kudüs'te bir araya geldiği ifade edildi.

Vimont'un İsrailli yetkililere, ülkesinin bu yıl sonunda düzenlemeyi planladığı uluslararası barış konferansına ilişkin bilgi verdiği görüşmede, İsrailli yetkililerin, bu konferansa karşı olduğu yönündeki resmi görüşlerini ilettiği kaydedildi.

İsrail'in konumuna muhalif hiçbir uluslararası konferansa katılmayacağını vurgulayan Nagel ve Molcho'nun, "Gerçek bir barış süreci ve anlaşmanın, İsrail ve Filistin yönetimi arasında doğrudan yapılacak görüşmelerle sağlanabileceği, bunun dışındaki girişimlerin ise bölgedeki barış sürecini uzaklaştıracağını net bir şekilde ifade ettiği" aktarıldı.

Nagel ve Molcho'nun, bu tür konferansların, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Filistin yönetimini ön şartsız, doğrudan görüşmelerden uzak durması konusunda desteklediğini ve barış görüşmelerinin yeniden başlamasına büyük bir zarar verdiğini belirttiği görüşmede, Fransa'nın İsrail'in resmi konumuyla çelişen bir siyasi süreç ya da konferanstan kaçınacağından emin olduğunu kaydetti.

Fransa'nın Barış Süreci Özel Temsilcisi Vimont, ülkesinin bu yıl sonunda düzenlemeyi planladığı uluslararası barış konferansı kapsamında dün Tel Aviv'e gelmişti. Vimont'un bu akşam Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüşmek üzere Ramallah'a geçmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.